Принца на Пловдив пред изненадващ трансфер в шампиона на Чили

07:54
Принца на Пловдив пред изненадващ трансфер в шампиона на Чили
Изненадващ "екзотичен" трансфер може да осъществи халфът на ЦСКА Тодор Тимонов, научи "7 дни спорт".

Чилийският шампион Коло Коло е попитал при какви условия би могъл да вземе под наем "Принца на Пловдив". Ако сделката стане факт, Тимонов ще бъде първият българин, който ще играе в латиноамериканския клубен турнир Копа Либертадорес.

В момента на "Армията" все още проучват офертата, за да не се окаже нещо като Казанската история в Левски. Засега обаче индикациите били, че чилийците са сериозни в опита си да привлекат Тимонов. Той им е бил препоръчан от футболен мениджър, близък до ЦСКА, който има бизнес в Южна Америка. В Коло Коло са гледали записи с най-силните мачове на играча и са проявили интерес към привличането му.

Твърди се, че първоначално ще бъде сключен договор за шестмесечен наем на Тимонов. Самият той очаква да заработи за половин година в Чили около 50 000 долара, отделно са премиите за постигнати резултати. Най-вероятно още след Нова година Тимонов, служител на ЦСКА и агент на състезателя ще отлетят за Сантяго, за да финализират сделката.

Офертата на Коло Коло за Тодор Тимонов към ЦСКА включва и 50-процентова подялба на сумата при евентуален бъдещ трансфер, научи "7 дни спорт". Първоначално чилийците ще платят на "червените" наемна цена за 6-е месеца, а след това се очаква договорът да бъде продължен, ако всички са доволни. Същевременно при постъпване на оферта за Тимонов двата клуба ще си поделят сумата наполовина, ако шефовете на ЦСКА одобрят този вариант.

Самият Тимонов вече е дал съгласието си да се пробва в Чили, стана ясно вчера.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jaws
31.12.2009 17:25

krasenco спри да пишеш коментари поне за една седмица че показваш колко си тъп и разбираш от футбол. *smile*

krasenco
31.12.2009 16:59

Да ходи!Без това е слаб за ,,силно първенство,, като българското *wink*

onzzy
31.12.2009 10:22

Принц Лимон отива в тропиците *smile*