Отново \"синя\" трагедия в Европа

16:10
Отново \"синя\" трагедия в Европа
След като амбициите за повторно участие в групите на Шампионската лига бяха попарени от оказалия се в последствие не толкова крехък отбор на БАТЕ Борисов, сега възпитаниците на старши треньора Емил Велев бяха длъжни да изиграят  деветдесет минути и да елиминират словашкия си съперник Жилина.

В крайна сметка "сините" загубиха домакинството си на Жилина с 0:1, след победно попадение на Адалто в 60-та минута. Българските футболисти разочароваха за пореден път с изявите си, а уникалните пропуски на Георги Иванов и Жеан Карлуш пред вратата на Жилина не се нуждаят от коментар.

Така отборът на Левски за втора поредна година записват срамно представяне в своите европейски двубои, като позволиха на отбори като БАТЕ Борисов и Жилина да ги елиминират без да покажат, че са с нещо по-класният отбор.

ЛЕВСКИ - ЖИЛИНА - 0:1 (1:1 в първия мач)

0:1 Адауто - 60 мин.

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов, Рабех, Бистрон, Вагнер, Гаджев (46-М.Иванов), Сърмов (78-Жеан Карлос), Тиберканин (67-Христов), Жоазиньо, Тасевски, Иванов

ЖИЛИНА: Перниш, Тешак, Печалка, Вомачка, Щърба, Лейтнер, Адауто (89-Плачек), Пекарик, Щивар (90-Владавич), Белак (8-Дурица), Шурек

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Петков, Вагнер, Бистрон; Тешак, Щивар

СЪДИЯ: Радек Матейек

СТАДИОН: "Георги Аспарухов", София



Развитието на двубоя по минути:

1\' Радек Матейек дава начало на срещата.

3\' Играта е прекъсната заради футболист на гостите, който лежи на терена. Играч на Жилина кавалерски връща към Петков.

4\' Атака за сините, но защитата на Жилина се справя със ситуацията.

5\' Контраатака за словашкият отбор, но центрирането на играч на гостите е прекалено слабо и опасността е предотвратена.

6\' Подаване към Георги Иванов, но топката е малко по-силна и се озовава в ръцете на вратаря на гостите.

7\' Разиграване за нашият представител, което завършва с тъч за Жилина, след като Сърмов играе нескопосано.

10\' Атака на Левски започната от Бистрон и продължена от Тиберканин, но топката не стига до Георги Иванов, все пак тъч за "сините"

11\' Рабех със завидно самочувствие отнема топката от играч на Жилина, поредна контра на гостите е спряна.

13\' Георги Иванов опитва удар към вратата на Жилина, който обаче е твърде слаб, за да затрудни вратаря на гостите.

14\' Засада на Гонзо. Бившият капитан на "сините" се движи непрекъснато, но все още не може да получи удобна топка, за да застраши сериозно вратата на противника.

16\' Атака за Левски, която води до корнер. Топката стига до Тасевски, който отправя не лош изстрел, но за наше съжаление топката преминава край десния страничен стълб.

17\' Опасно центриране пред Петков, но отново Рабех е на висота, а топката е изчистена в тъч. От неговото изпълнение се стига до удар към стража на българите, който спокойно лови.

19\' Жоазиньо се озова срещу двама играчи на гостите и спечели ъглов удар. След заучено изпълнение топката е центрирана и излиза в аут.

21\' След грешка на Сърмов последва контраатака за Жилина, а двама от футболистите на отбора паднаха последователно в наказателното поле на Левски  при интервенция с играчи на "сините". Съдията остана безмълвен и в двата случая.

23\' Шурек извърши груб фаул срещо Жуазиньо, но реферът този път го пощади. След изпълнението на пряк свободния удар Перниш не се намесва добре на своята врата, но ударът на Сърмов с глава е слаб и не носи опасност.

24\' Пореден грешен пас на Сърмов, а топката излиза в тъч. Последвалата контра за Жилина е предотвратена от чешкия бранител на нашите Бистрон и топката излиза в корнер. Последва разбъркване, което в крайна сметка завършва с неточен удар и аут.

26\' Гаджев опитва подаване в наказателното поле, но топката отива право в ръцете на вратаря на словаците.

27\' Отлична атака за българският вицешампион, но ударът при завършващата фаза за съжаление е твърде слаб. Пропускаме добра възможност за гол.

29\' Уникален пропуск на Георги Иванов. Жоазиньо с пореден отличен рейд по десния фланг и центрира прецизно към централния нападател на сините, който от 3 метра не успява да уцели вратата.

32\' Георги Иванов изведе Жоазиньо зад защитата на Жилина, но бразилецът е в положение на засада.

35\' Играчите на Левски организират поредната атака, но отново не стигат до крайната цел.

36\' Тиберканин и Тасевски правят двойно подаване, което води до корнер. След центриране към близката греда на Жилина "сините" достигат до нов ъглов удар.

40\' Центриране в посока вратата на Петков, но топката излиза в аут, без да даде възможност на който и да е играч от двата отбора да я отиграе.

41\' Ново прекъсване на играта, след като Тасевски почувства болки в десния си крак. Играта е подновена бързо с изпълнение на тъч.

42\' Пропуск на Тиберканин, след поредна добра атака на Жоазиньо, подкрепен от Лусио Вагнер.

43\' Отлична намеса на Петков при центриране пред  неговото малко наказателно поле.

44\' Нов ъглов удар за Левски. Жоазиньо центрира, но ударът на Бистрон с глава бе много слаб.

45\' Поредна контра на Жилина, но Живко Миланов се намесва успешно миг преди играч в жълта фланелка да нанесе решаващ удар.

Край на първото полувреме.

46\' Началото на второто полувреме.

47\' Поредно отлично включване на Жоазиньо, който намира Тасевски, но македонският национал не успява да насочи добре топката с глава и Перниш лови.

48\' Високо центриране на Жоазиньо от корнер, но Перниш боксира силно напред.

50\' Миланов пробива по фланга, но след серия от финтове изкарва топката в аут.

55\' Паника в защитата на "сините", но присъстващите в предни позиции играчи на гостите не се ориентираха и топката излез в тъч.

57\' Щива отправя удар към Петков от границите на точката за изпълнение на дузпа, но Петков сигурно лови. Втора опасност за гостите в рамките на само 2 минути.

60\' Бистрон изчиства нескопосано и Адалто с мощен шут матира Петков - 0:1

63\' Георги Иванов отправя нов удар, но право в ръцете на словашкия страж.

65\' Центриране на Лусио Вагнер към Георги Иванов и последният с глава насочва топката към вратата, но отново както преди две минути в ръцете на Перниш.

67\' Корнер за Левски, след чието изпълнение се стига до нов такъв. Извършена е смяна, като Христов влиза на мястото на Тиберканин.

74\' Георги Христов е изведен зад защитата на Жилина, но е в положение на засада.

75\' Две последователни атаки за Жилина, но първо Адалто, а след него и Щива не успяват да вкарат втори гол, който ще сложи край на евромечтите за "сините".

76\' Силен удар на Бистрон и отново топката попада в ръцете на Перниш.

76\' Чудесен удар на Тасевски, но стражът на гостите играе на сигурно и избива.

78\' Далечен удар на Мирослав Иванов по земята, но топката минава на сантиметри до гредата и излиза в аут.

80\' Изпълнение на пряк свободен удар за Левски, след което защитник на Жилина изчиства в корнер. При неговото изпълнение топката за малко да посети вратата на Перниш. Домакински натиск в заключителните минути за Левски. Карлуш се озовава очи в очи с вратаря на гостите и от 2 метра пропуска.

81\' Пропуск и за отбора на Жилина, като Петков спасява чист гол в своята врата.

83\' Корнер за Левски последван от втори, но и той не довежда до нищо.

86\' Далечен удар на Бистрон и за пореден път топката отива право във вратаря на Жилина.

90\'+ Край на мача и Левски е извън турнирите в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tovalan
03.10.2008 15:22

За всички, които казват "Вие не сте българи, щом псувате Левски", само ще ви напомня как вие се подигравахте, когато паднахме от МНОГО по-добрия ( от Жилина и БАТЕ) отбор- Толуза! Сега е наш ред да се смеем, защото България по-големи некадърници от вас не е виждала!!! Поне си го признайте, а недейте обвинява ЦСКА за вашите помии!!!

danas1970
03.10.2008 14:38

Съвсем друг е въпроса,как се е представил Левски! В този ред на мисли искам да помоля повече да не обиждате отбара,защото както знаем- за покойниците се говори или хубаво или нищо!БЛАГОДАРЯ ВИ

pafata
03.10.2008 14:38

В последните ни 3 домакинства в Европа - 3 загуби с по 0:1. Това и отбори от държави-джуджета не си го позволяват. Пълна некадърност! Да оставят Петков, Рабех, Миланов, Жо, Христов и Тасевски, а другите до един да ги гонят начело с "треньора". На тяхно място юноши и това е. Хем няма да взимат толкова пари, хем ще играят с желание. Друго решение в момента няма.

danas1970
03.10.2008 14:35

deby_cc,обръщам се към теб и другите които пишат,че не сме имали право да играем в евротурнирите!
1.За ШЛ Левски игра по силата на правилника.След като шампиона не е допуснат до участие,право на такова има вторият!Ако Левски беше отказал да участва,щеше да бъде наказан поне за 5 години,а чорбата догодина щяха да си участват(ако спечелят право де Затова мога да ви кажа,че всеки има право на мнение,но при положение,че вашето отборче гледа турнирите по телевизията е малко жалко да квичите толкова! Така че МЛЪК И МАРШ В КОЧИНАТА!!!

deby_cc
03.10.2008 13:29


Какво да кажа за този ЛЕВСКИ който носи едно от най светите имена в историята ни.
С измами и лъжи заслужиха да играят в евротурнирите . Да речем, че ЦСКА са в слаба форма  имат финансови проблеми и не са достойни да играят в евротурнири. Така ни убеждават най великите ни спортни коментатори в лицето на САШО ДИКОВ и онова момче дето се прави на железничарче , а е негов възпитаник, имах предвид КРУМ САВОВ. Спомнете си колко говориха че първенството ни е слабо и незнам още какво.
Които се интересува от футбол видя как сърцато и красиво играха други два наши отбора и не със съперник който никои не го познава а с отбори които са доказали световната си класа. Тъжно но ОДБОРА НА НАРОДА пак беше на ниво и на върха даже неблаговоли да поздрави / НАРОДА / който сърцато го подкрепи.
Мога да пиша още много но засега само това срам ме е много ме е срам

deby_cc
03.10.2008 13:28

И аз да кажа нещо. За оня отбор които четвъртата власт / медиите / направиха свръх отбора на България / Или как казваха ОДБОРА НА НАРОДА / За по младите искам да знаят само, червения цвят го свързват с комунизма да ви кажа само, че навремето ако
ЦСКА беше ведомствен отбор на армията то ЛЕВСКИ беше ведомствен отбор на полицията съштата тази полиция червена комунистическа която си биеше народа за дънки, дълги коси и къси поли, а заплатите на одбора им пак бяха по големи от тия на армията. Немислете че също така в ЦК на БКП нямаше Левскари. Да не говорим за телевизията и др. места. Спомнете си Батето как изключи тока да си поемат Левски въздух и въпреки всичко отпаднаха от ДИНАМО БУКУРЕЩ и ДУДУ ДЖУРЖЕСКУ или как му беше там името, ЦСКА по него време отстраняваше Ливърпул и Нотингам.
Но този клуб си остана прелигирован там можеха да играят както и сега синовете на мастити Софиянци, докато ЦСКА събираше талантливи играчи като братята Димитрови, Керимов, Стоичков и мн. Други надарени хлапета от улицата както се прави в цял свят.

deivV
03.10.2008 11:23

а бе говеда защо си псувате треньора,какво е виновен Велев че Гонзо и ония там измислен герой не могат да уцелят празната врата!!!!!!

markata1988
03.10.2008 11:09

Срам за българския футбол е мача снощи, левскарка съм и ще си останатакава до смърта, сега се радвам, че приятеля ми ме спря да ходиме на мача, щото щях да настина и за къв? Да гледам куците центрирания и куците опити да вкараме гол

pux40
03.10.2008 10:44

Да СРАМ!!!Няма с какви други думи да се нарече мача от снощи.Велев никакво място в отбора.Батков също!!!Докато се дават големи заплати няма да има Левски отбор.Не може да искаш да си в шл без играчи,в уефа без играчи....отбори като Сливен ще бие Жилина 100%.Черно море мн кофти за тях,но това е футбола. Да бъдем реалисти нито на Левски нито на Цска имат място в европа.Докато мачовете се купуват и се печелят страхотни пари от самите им залози така няма да се управим.Националния отбор неможе да бие една мижава Черна гора та ние искаме и на световно да ходим...Томов Е*А майката на ЦСКА.Ако не се укриваха някой работи можеше да се гледа и друг резил от шампионите на Б-я.Литекс и Черно море си доказаха,че трябва да играят в евротурнирите.Титла тази година според мен няма да е нито синя нито пак червена.Оранжевото ще е на мода тази година.

adrenaline1
03.10.2008 10:39

офицално може левски да бъде преименуван от (незнайно въобще защо измислен) прякор българския евробоец , на българския евро-некадърник, ако има как да не участват в какъвто и да е било международен турнир , щото срама стана вече много , литекс и черно море направиха равни с 154353 пъти по добри отбори от жилина КАТО ГОСТИ , а левски играха както винаги са си играли , с надеждата за дузпа , и никаф смисал в целия отбор.

bobifootball
03.10.2008 10:19

Привърженик съм на ЦСКА и според мен не съм чак такъв спец във футбола но снощния мач беше УНИКАЛЕН.Не вярвям че който и отбор от Б групите да хванеш ще направи по-слаб и безидеен мач.Според мен на терена имаше 3-ма играчи от Левски
1.публиката /която уважавам/
2.Георги Петков
3.мароканеца-централен защитник /за съжаление му забравих името/
Всичко останало беше абсолютна помия начело с Гонзо/извинявам се сбърках името - ГОВНЬО/ и срам за България

gochu13
03.10.2008 09:02

не можах да пиша снощи защото ми беше много смешно и се превивах от смях. Та да си сойдем на думата Уевски отново се усра ама яко. Не съм очаквал и друго но този гол можеше да е поне в 91 -та минута че повече боли, но и така е добре. Ама така е като по нечестен път стигнаха до евротурнирите. А да мислят за шампионска титла е само мечта.

teodosi_4elsito
03.10.2008 08:58

ТЦ,ТЦ,ТЦ не ги е срам!Беше ме срам да се нарека Левскар и Българин снощи!

cska_kazanlak
03.10.2008 08:36

Пичове, много съжалявам, ама още ми кънти в ушите как ни се подигравахте, че са ни взели лиценза, че от утре сме във В група, после пък, че с тоя отбор ще се борим да не изпаднем. Батков пък се кле, че не било морално да участват в ШЛ, че нямал нищо общо с пародията по лицензирането, после пък зае точно обратната позиция. Това, че все на вас отлагат мачове (с Черноморец кога мислите да играете, по Коледа ли?) заради "тежките" ви мачове в Европа пък е върха на сладоледа. Що не отложиха мача на Латекса и морето за понеделник, ами точно вашия (при това уж от Мездра казаха, че не са съгласни). И след всичко това как да ви съчувствам за жалкия ви отбор. Съжалявам, ама вчера беше един хубав ден за мен. Сега вече сме квит. А за догодина ви желая успех в ЕКТ. Честно! Само едни съвет - малко промени ви трябват в ръководното тяло.

Getcatta
03.10.2008 06:50

Още на след мачаааовете с БАТЕ ви казах- "Нека носим още срама по челото...", о бедний ми Батков, що ти трябваше да прецакваш ЦСКА....

UtherX
02.10.2008 23:01

Само некви тъпи резаци могат да се радват, когата български отбор отпада от европейски турнир. Колкото и зле да играха Левски и да са отпаднали е супер мангалска постъпка да злобеете...

ivan_uktc
02.10.2008 21:35

Хах ето това заслужаваха говедата като стигнаха до тук по нечестен начин

Badto
02.10.2008 21:35

mitkooooo ако беше ЦСКА играла и отпаднала знаеш ли колко левскари щяха да пишат сега и да се радват?

ivan_uktc
02.10.2008 21:34

Хах ето това заслужаваха говедата като стигнаха до тук по нечестен начин

paco5
02.10.2008 21:33

ВЕЛЕВ , БАТКОВ ОТИВАИТЕ СИ МИЗЕРНИЦИ .

marian4y
02.10.2008 21:32

аз сам от Левски и не сам виждал по слаба игра на сините не само в този ма4 а и в последните ма4ове на левски .. а колкото до този ма4 направо нямам думи .. такав срам за лески ... такива положения се изпуснаха 4е ... жилина си играха в за6тита направиха 1 - 2 атаки и ГОЛ ... а левскарите ако 6те не цял ма4 а и цял ден да си стоят пред вратата на жилина сам сигорен 4е пак няма да вкарат.. СРАМ И ПОЗОР ... !

roommen
02.10.2008 21:32

Май крайно време е АД-то да си смени собственика и да се започне сериозна работа за да има резултати .Левскар съм ,но съм доволен че се получи така ,защото трябва да се види реалността и да бъде запушена устата на г-н.Адвоката .Единствено ми е съвестно за разочарованите привърженици за които надеждата отново умря...

mitkooooo
02.10.2008 21:32

Е тъпаци вие цигани ли сте че викате против Левски бе...Може и за ЦСКА да сте ама поне викайте за българските отбори!

Badto
02.10.2008 21:30

друс друс беларус ХАХАХХАХАХАХХАХАХАХААХ тека му се пада на баткоФ тоя нещастник прецака ЦСКА негова работе е това да знаете абе само едно последно нещо ще кажа КОИ СЕГА Е НОМЕР ЕДНО вие си одговорете хахха

Ugoo
02.10.2008 21:29

велев не е виновен... батков е за гонене... то и най добрия треньор да имаме резултата щее същия с такива инвалиди на терена.

fRSkn
02.10.2008 21:29

summerlove това ващо игра ли беше на празна врата неможете да вкарате ... ГОНЗО ПОД СЯКАКВА КРИТИКА ..! ЖАЛКИ! Тампере БАТЕ БОРИСОВ ( АХХХХАХАХАХА) ЖИЛИНА . КОИ ЩЕ Е СЛЕДЖАЩИЯТ ???

Big21
02.10.2008 21:28

Ебати те Жилина ги бият насред София срам срам срам за България лелелелел Евроидиотите на Българският Футбол куде е нащо БФС от позора

ov3r
02.10.2008 21:27

Вие сте най-големите мизерници на света! Ама най-големите! Забравям, че съм ЦСК-ар. Просто съм българин, а най-гадното е, че тия на терена - не са. Те живеят за Син Сити, за новите Ауди-та и т.н. .................Помиари!

Badto
02.10.2008 21:27

SuMmErLoVe
подобре да не играем никога в европа ако сме текива нештасници като лвФски пълни некъдърници посрамиха българския футбол

danas1970
02.10.2008 21:23

Само няколко думи!
СРАМ! НИКАКВА ИГРА! СРАМ! НИКАКВА ИДЕЯ! СРАМ! НИКАКЪВ ТРЕНЬОР! СРАМ! НИКАКЪВ ОТБОР! СРАМ! СТРАХОТНА ПУБЛИКА! ...И МНОГО,МНОГО БОЛКА!!!!

Badto
02.10.2008 21:23

СРАМ ЗА бЪЛГАРИЯ ЕВРОИДОТЪТ ЛЕВСКИ ПЪВРВО НЕВЕРОЯТЕН КЪСМЕТ ПРИ ЖРЕБИЯ А КАКВО ПЪРВО ГИ ДРУСА ТРАКТОР БЕЛАРУС СЕГА ГИ УЖИЛИХА И ЖИЛИНА ПАЛНИ НЕШТАСНИЦИ СТАВА МИ ЛОШО КАТ СЕ СЕТЯ

fRSkn
02.10.2008 21:17

СРАМ СРАМ ПЪЛЕН СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!

RogueKnight
02.10.2008 21:14

Точно в този момент умирам от яд,защото тези смешници се бяха паднали на Литекс или Черно море, Левски щяха да видят как се играе и как стават нещата.До сега гледах Щутгард-Черно море и представа си нямате колко ме е яд...Момчетата играха страхотно,но мал шанс...

Badto
02.10.2008 21:12

много слаби бе ма много и шарена тораба карлиево да им се падне пак ще паднат друс друс беларус срам за българиа

fRSkn
02.10.2008 21:11

ахахахахХАХХАХАХАХАХАХАХААХ МАСА ЖАЛКИ

fRSkn
02.10.2008 21:03

говорим за мача не за цска да си видял левски да направят 1 атака 2-рото полувреме ??

SaDisTa
02.10.2008 20:54

Nikolai яж ми х*я.Цска зори не са чували за УЕФА за тва че да мълчат

fRSkn
02.10.2008 20:47

те левски горките 1 атака немогат да направят като хората ...