Даниел Пеев: Много чакам Вили да ми закрещи

08:27
Даниел Пеев: Много чакам Вили да ми закрещи
Халфът на Пирин Благоевград Даниел Пеев стана първото ново попълнение на Славия за пролетния полусезон. Миналият и през Левски футболист говори пред "7 дни спорт" за преминаването си на Овча купел и целите, които си поставя с "белите".
   
- Г-н Пеев, как се чувствате вече официално като футболист на Славия?

- Много съм щастлив. Наистина вече всичко е напълно сигурно и съм играч на Славия. Още не съм подписал своя договор, но това е една формалност. В близките дни ще парафирам най-вероятно за две години и половина с белите.

- Какви цели си поставяте в новия ви отбор?

- На първо време искам да направя добра подготовка. Важното е само всички да сме живи и здрави. На всички е ясно, че Славия разполага с отлични футболисти. Ще ми бъде тежко, докато се сработя с тях и свикна със стила на отбора, но вярвам, че ще се справя. Няма да е никак лесно да се преборя с конкуренцията за титулярно място и да играя редовно. Давам всичко от себе си, а треньорът Велислав Вуцов ще реши кой да играе в даден мач.

- Видяхте ли се вече с Вуцов? Какво мислите за него като треньор и човек?


- Той е един прекрасен специалист и много емоционален и интересен човек. Доста пъти до момента се разминавахме с него в различни отбори, но ето, че дойде време да работим заедно. Вуцов си върши перфектно задълженията в Славия и това се вижда добре. Видяхме се, поговорихме. Сега очаквам да вика по мен от тъчлинията още в първия мач (смее се).

- Познавате ли се с някой от новите ви съотборници?

- С повечето от тях се знаем много добре. С някои сме близки приятели, играли сме заедно. С помощник-треньорът Асен Букарев пък деляхме една стая по лагерите, когато бяхме в Левски. Не се съмнявам, че момчетата ще ме посрещнат топло.

- Имаше ли оферти за вас и от други отбори освен Славия?


- Още два клуба проявяваха сериозен интерес към мен. През лятото бях пред завръщане в Левски, но не се разбрахме. Името на другия отбор не искам да го споменавам, защото не е коректно. Благодаря на хората, че ме искаха. Аз избрах най-добрия вариант. Не мога да разбера защо много хора са учудени, че преминах в Славия. Това е един от най-големите български клубове, най-старият софийски отбор, 7-кратен шампион на страната. Нека само да съм жив и здрав и ще докажа на всички, които са настроени скептично към този трансфер, че жестоко са сбъркали.

- С какви чувства си тръгвате от Пирин?


- Със смесени. Изкарах една незабравима година и половина в Благоевград. Искрено благодаря на всички в Пирин - на съотборници, ръководство и не на последно място на феновете. Всеки ми даде по нещо, за да се развивам и да вървя напред. Шефовете се държаха коректно през цялото време. Феновете ме трогнаха, когато пуснаха декларация в моя подкрепа, въпреки че вече се знаеше, че напускам клуба. Доволен съм и много горд, че оставих следа в Пирин, който е клуб с големи традиции и история. А за съотборниците си там ще говоря само хубави работи, докато съм жив.

- Играли сте в Локомотив Сф, Левски, а сега ще носите фланелката и на трети столичен клуб - Славия. Мислите ли, че някой ден може да направите така наречения "Голям шлем", отивайки в ЦСКА?


- Да ви кажа честно това е голямо признание за мен. Не са много футболистите, които са играли в три от четирите ни софийски гранда. Относно ЦСКА - всичко е възможно. В момента мисля само за Славия и не мисля за евентуален нов трансфер в бъдеще. Времето ще покаже.

- Сега като сте в Славия, очаквате ли да бъдете забелязан и от националния селекционер Станимир Стоилов?

- Всеки се надява един ден да защитава честта на България в националния отбор. Аз обаче искам, ако някога ме повикат, да знам, че ще мога да помогна на тима, а не да стоя на пейката и да се водя национал. Има още какво да подобрявам в играта си, не ми е фикс идея в момента.

- Сигурно често се чувате с вашия брат Георги Пеев. Какво мисли той за трансфера ви на Овча купел?

- Не само, че се чуваме, но постоянно сме заедно тези дни. Той ме подкрепя напълно. И според него съм взел най-правилното решение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mallorca
29.12.2009 11:44

Айде Славия преэ пролетта да гаэим и да иместим Левски от третото място *lol*