Шенсой: Обещавам - Локо Пловдив няма да изпадне!

17:17
Шенсой: Обещавам - Локо Пловдив няма да изпадне!
Новият треньор на Локомотив Пловдив Наджи Шенсой даде интервю за "7 дни спорт". В момента той е в Истанбул, където урежда документите си за продължаване на работната си виза.

- Г-н Шенсой, може ли вече да ви честитим поста старши треньор на Локомотив Пд?


- Да, всичко е сто процента сигурно. Разбрахме се с господин Динев и може да ме смятате за треньор на Локото. Единственият проблем е, че чакам работна виза за България и поради тази причина в момента не съм в Пловдив. Веднага щом получа документите, ги пускам в посолството в Истанбул. Живот и здраве, на 11 януари идвам за началото на зимната подготовка. Постоянно поддържам връзка по телефона с шефа и останалите хора в клуба. В момента даже пиша в един тефтер програмата на отбора.

- Какви са целите, които ви поставиха, и за какъв период от време ще бъде вашият договор?


- Ще бъда начело на Локомотив до края на този сезон, след което най-вероятно ще подпиша за още една година. Целта е ясна - да оставим отбора в "А" група. Този голям клуб не заслужава тази съдба, да се бори за спасяване от изпадане, но в момента за съжаление това е положението. Сигурен съм, че ще дойдат по-добри дни.

- Наясно ли сте какъв ще бъде вашият щаб?


- Едно от условията, за да поема Локото, беше мой първи помощник да бъде Добри Митов. Това беше задължително. Заради него напуснах Пирин. Тогава ръководството на благоевградчани имаше някакви проблеми с Добри и ми казаха, че повече няма да бъде в клуба. Реакцията ми беше мигновена - тръгнах си и аз. Държа много да работя заедно с Митов. За другите помощници все още не съм решил.

- Какво знаете за Локомотив като клуб?


- Както казах, това е отбор с големи традиции в българския футбол, шампион на страната, клуб, от който са излезли много добри играчи. Истинско предизвикателство и голяма чест за мен е да бъда начело на Локомотив. Още преди два месеца, когато бях треньор на Вихрен, господин Динев ми каза за намерението си да купи този отбор. Той е човек, който милее за футбола. Голямата му мечта е да види своя тим в евротурнирите, а в малък град като Сандански няма как да стане. Дано не ме разберете погрешно, оставам с добри спомени от Вихрен, но това е истината. Виждате в Германия един Хофенхайм, примерно. Направиха добри мачове в Бундеслигата, имаше бум, но за повече няма сили. Навсякъде е така. Големи цели се гонят там, където има традиция, където е оставена следа. Другият голям плюс на Локомотив е прекрасната публика, която има. Феновете са просто невероятни. Най-големите! Отбор без публика не е отбор. Разчитам много на тяхната подкрепа.

- Работите ли вече по селекцията? Какъв ще бъде бюджетът за нови попълнения?


- Наясно съм с имената на футболистите, които искам да бъдат привлечени. За селекцията очаквам много да помогне и Едуард Ераносян. Възможно е да привлечем играчи и от Вихрен. Както и обратното - да пратим някои от младите състезатели на Локо в Сандански, за да се обиграват. Важното е да осигурим качество, а не количество. Трябва да подсилим отбора по най-добрия начен, за да сме спокойни за оставането в елита. Иначе не съм говорил за определена сума за трансфери, но вярвам, че ще бъдат осигурени нужните средства за качествена селекция.

- Плюс ли е, че ще работите заедно с големи имена в българския футбол като Христо Бонев, Атанас Узунов и Едуард Ераносян?

- Разбира се. Всички знаем какво са постигнали Бонев и Ераносян, колко важни са те за Локо. Разчитам много на тях, сигурно е, че и тримата ще дадат всичко от себе си, за да може клубът да върви напред и нагоре. Нужно е обаче търпение. Моля феновете за това. Трябва всички да сме един здрав екип, да си помагаме. Мразя думата "аз", никой не може да свърши нещо сам. Ако няма екип, трудно може да се постигне нещо голямо.

- Ще усетите магията на пловдивското дерби. С по-специална нагласа ли ще се изправите срещу Ботев в този мач, който е от изключително значение за привържениците на Локомотив?

- Участвал съм в много дербита през моята кариера и няма от какво да се плаша. Наясно съм, че трябва да спечелим битката за Пловдив, но до тази среща има още много време. Първо нека оправя проблемите с моята виза, да проведем подготовката и после ще мислим мач за мач. Във всяка среща ще търсим само и единствено победа, независимо срещу кого се изправяме. Разбира се, ще бъде прекрасно да победим Ботев, още повече мачът е на нашия стадион и ще бъде препълнен от верните ни привърженици. Дано зарадваме хората.

- И накрая - може ли да обещаете на феновете, че Локомотив ще играе в "А" група и през следващия сезон?


- Абсолютно! Убеден съм в това. Не само че ще се спасим от изпадане, но ще гоним високи цели през следващата кампания. Честна дума им давам на феновете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация