Йордан Милиев: Дано Гонзо остане треньор

11:45
Йордан Милиев: Дано Гонзо остане треньор
Йордан Милиев е един от най-проспериращите играчи на Левски през тази есен. В иначе слабия сезон на "сините" бившият футболист на Локомотив Пловдив успя да се пребори за титулярното място след колебливите изяви на съотборниците си в защита. Милиев щеше да дебютира и в националния отбор, но получи контузия преди контролата с Шахтьор. В края на годината защитникът направи равносметка на сезона в интервю за "Меридиан мач".

- Данчо, коментара ви за есенния сезон?


- Малко колебливо се представихме. Отдавам го най-вече на кратката подготовка и сгъстения цикъл. Изиграхме много мачове за кратко време. Покрай загубите и лошо представяне в България имаше и хубави моменти. Смятам, че в Лига Европа се представихме доста добре, въпреки че постигнахме победа едва в последния мач. Преди това също направихме хубави неща.

- На какво се дължи сривът в първенството?

- Освен нещата, които споменах, шансът не беше с нас в много мачове. Допускахме грешки, които иначе не правим. Това заедно с липсата на късмет не е малко. В крайна сметка такъв е футболът. Всички грешим, надявам се занапред да коригираме тези неща и отново да тръгнем нагоре.

- Почна сезонът като резерва. Какво ти помогна да се пребориш за титулярно място?


- Давах всичко от себе си на тренировките и в мачовете, когато ми се гласуваше доверие. Когато получавах шанс, се стараех, да го използвам на 100 процента. Не е лесно, особено в отбор като Левски, където конкуренцията е на много високо ниво.

- В личен план сезонът беше добър за теб, но Левски върви зле. Би ли предпочел да е обратното?


- Интересен въпрос. Според мен, ако всеки един играч показва най-доброто от себе си, ще си гарантира титулярно място и успоредно с това отборът ще върви нагоре.

- За една есен сменихте трима треньори. С кого се чувствахте най-добре?

- Разбирах се отлично и с Емил Велев, и с Ратко Достанич, и сега с Георги Иванов. Според мен от всеки един треньор, с когото съм работил, съм научил по нещо ново, което един ден ще ми е от полза. С никого не съм имал конфликти и съм работил много добре.

- Говореше се, че Ратко Достанич ви натоварва прекалено много и затова понякога се изморявахте в края на мачовете?

- Не мога да преценя. Не е и моя работа да коментирам. Всеки един треньор си има свои идеи как да води отбора и как да го тренира.

- На Гонзо ли се държи стабилизирането на играта в последните мачове?

- Лично аз получих шанс за изява именно от него. Разбирам се много добре с Георги Иванов и се старая всеки мач да оправдая доверието му. Той има основна заслуга да подобрим представянето си.

- Трябва ли той да остане треньор и след Нова година?

- Както вече казах, с Гонзо съм в много добри отношения. Дано той остане, но дали  Георги Иванов ще бъде треньор на Левски и през пролетта, думата има г-н Батков. От него зависи. Но който и да е треньор ние, футболистите, трябва да се стремим да подобряваме играта си всеки мач.

- Какво промени Иванов начело на Левски?

- Придаде на отбора най-вече характера, който притежава. Върна ни самочувствието, понеже бяхме изпаднали в много сериозна дупка. Успя да сплоти допълнително колектива.

- В отбора има петима централни защитници. С кого се разбираш най-добре на терена?

- Старая се да си пасвам с всеки. Опитвам се да се уча от Топузаков. Много добър и опитен футболист. Същото важи и за Юсеф Рабех. Старая се да попивам само доброто и позитивното от него.

- Говори се, че през зимата в отбора ще дойде Иво Иванов от Берое. Конкуренцията плаши ли те?

- Нормално е да има конкуренция, особено в Левски. Продължавам да тренирам и ще се старая да показвам добри игри.

- Левски не игра лошо в Лига Европа, но спечели само един мач. Можехте ли да постигнете нещо повече?

- В двата мача срещу Ред Бул Залцбург можеше да измъкнем нещо. За съжаление късметът ни изневери точно тогава. Според мен не трябва да се срамуваме от показаното в Европа. Все пак Лацио, Виляреал и Залцбург са сред най-класните отбори на Запад. Представихме се достойно.

- Заради кризата ръководството на клуба призна, че може да намали заплатите на някои играчи. Ти би ли се съгласил на подобна мярка?

- Всичко е въпрос на преговори. При евентуална такава ситуация всеки един играч трябва да прецени сам за себе си.

- В момента от НАП разследват стотици играчи за укриване на данъци. Тебе търсиха ли те?


- Не са ме викали. Преди време говориха с мен, но беше по съвсем друг повод, който не касаеше моите финанси.

- Изоставате с много точки от Литекс. Титлата реална цел ли е?

- Продължаваме да се борим. Играем мач за мач. Трябва да побеждаваме до края, пък каквото стане.

- Трагедия ли ще бъде, ако Левски остане извън Европа?

- При всички положения няма да ни е приятно да останем извън турнирите. Но аз съм оптимист за новия сезон и не смятам, че това нещо ще се случи.

- Какво се пожелавате за новата година?

- Здраве, разбира се, и повече успехи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация