Челси загуби нови точки в борбата си за титлата

16:45
Челси загуби нови точки в борбата си за титлата
 Бирмингам и Челси направиха равенство 0:0 в среща от 19-я кръг във Висшата лига на "Сейнт Андрюс".  Домакините могат да съжаляват, че изпуснаха победата, след като преди почивката асистент  - реферът отмени чист гол на Чучо Бенитес във вратата на Чех.

Гостите от Лондон се настаниха в половината на "бръм" още от първия съдийски сигнал, като момчетата на Алекс Маклийш, добре подредени, спокойно се бранеха и дебнеха за шанс, при който Чучо Бенитес или Камерън Джеръм да се измъкнат от отбраната на Челси и да накажат Чех.

Челси изцяло доминираше през првите 20-а минути и младокът Даниел Стъридж на два пъти излезе на добри стрелкови позиции, но Джо Харт и в двете ситуации прояви страхотен рефлекс и спаси.

Домакините можеха да се чувстват доста ощетени в 24-а минута, когато Бенитес бе изведен сам срещу Чех, но реферът отсъди засада. На повторението ясно се видя, че Чучо излиза от дълбочина и защитата на Челси напълно покрива засадата, но страничният съдия реши друго.

В 30-а минута същият този страничен рефер отмени чист гол на Бирмингам. След едно центриране в наказателното поле на Челси Дидие Дрогба остана да лежи в малкия пеналт на своя тим. Главният съдия не сметна за нужно да спира играта и "бръм" продължи да атакува. Топката бе центрирана на задната греда към Риджуел, който овладя добре и пусна пас на празна врата за Бенитес, който безпроблемно вкара топката в мрежата. И при двете подавания, към Риджуел, а после и към Чучо, нямаше положение на засада, но голът бе отменен заради вдигнатия високо флаг на асистент рефера.

В последните минути на първата част домакините поизнесоха играта в половината на Челси и малко поизравниха процентовото изражение, показващо кой тим колко време е владеел топката.

В крайна сметка двата тима не успяха да си вкарат до края на първите 45 минути и се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

През втората част и двата тима изглеждаха решени да вземат трите точки и пред Чех и Джо Харт беше доста интресно. Първоначално домакините взеха инициативата. Чучо Бенитес имаше страхотен шанс да вкара, финтирайки защитник и стреляйки с левия крак към горния десен ъгъл на вратата. Джон Тери обаче, успя с глава да изчисти опасния удар. Юношата на Арсенал Себастиян Ларсон бе близо до гола след изпълнение на пряк свободен удар. Петър Чех с мъка изби в корнер.

Двайсетина минути преди края гостите се поокопитиха и направиха последен опит да превземат вратата на Джо Харт. Резервата Саломон Калу пораздвижи играта на своите и след негов хубав пробив по десния фланг, Флоран Малуда направи невероятен пропуск.

След това самият Калу излезе сам срещу Харт, но устремът на нападателя бе спрян от чудесна намеса на стража на "бръм".

В 88-а минута Флоран Малуда изряза грубо Стивън Кар при едно абсолютно безобидно положение. Реферът не се колеба и извади жълт картон на французина, който бе негов втори. Така лондончани доиграха двубоя с човек по-малко, но домакините не успяха да се възползват от това и срещата завърши при равен резултат.

Бирмингам - Челси 0:0

Бирмингам:
Харт, Кар, Риджуел, Джонсън, Данн, Ларсон, Бойър, Фъргюсън, МакФадън, Бенитес, Джеръм

Челси:
Чех, Коул, Тери, Алекс, Иванович, Белети, Малуда, Оби Микел, Лампард, Дрогба, Стъридж

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Phenomenom
28.12.2009 01:03

Lollipopp смешен си ми още от далече .. *lol* с тез твоите неадекватни изказвания *thumb_up* Феновете на Юнайтедли да се радват че са втори с 2 точки от Челси паляк май забравяш кой е отбора който се оказва догонващ последните 3 години или просто си прекалено захласнат от прекрасната игра на ,,Черните от Лондон " нз ама земи се покрий за известно време *thumb_up*

Notlike
27.12.2009 00:04

С дузпа или не, един човек прави огромно впечатление - Джо Харт. За мен най-голямата изненада ще бъде, ако не е първи избор на Капело. Просто той няма друга алтернатива!

maclaren8
26.12.2009 22:43

Зьащо когато ман ю печелят някакъв мач с помоща на съдията на никой не му пука А Челси печелят някакъв мач с помоща на съдията всички почват да дрънкат че са спечелили незаслужено

Cris_7
26.12.2009 21:50

Айде утре Ман Ютд бият Хъл Сити и разликата става 2 точки *thumb_up*

CEC0_vg
26.12.2009 21:08

Май бързо забрави мачовете срещо Арсенал, Сити, Съндарланд и още някой беше. Само на другите отбори гледате съдийската помощ. Не стига, че всяка титла ви е НЕЗАСЛУЖЕНА със съпер късмет и много съдийство и пак се обаждате.

marto_cr9
26.12.2009 20:38

Челси почва да разочарова с представянето си *thumb_up* *sick* *joking*

manunited666
26.12.2009 20:22

Точно ако не бяха съдийте да имаме поне 6 точки отгоре.Но ми е ясно , че няма да го признаете.Когато за Юнайтед дадат някоя спорна ситуация се разцепвате да хулите и да повтаряте съдийски отбор а когато Челси ги подпират супер очевадно казвате , че е просто лека съдийска грешка.Аиде ... то всичко се вижда колкото и да е отричате.Пак ти казвам , заради съдийте Юнайтед има по-малко точки този сезон.Няма да го признаеш това ми е ясно.

Lollipopp
26.12.2009 20:08

danman - да точно така , мисля защото отбор който губи в резултата винаги се амбицира да отбележи и мача щеше да стане много по интересен и нещата нямаше в никакъв случай да завършат както ти ми дрънкаш от одеве 2:0 за Бирмингам ..... нямам кво да си кажа повече с "разбирач" като теб ... а и едва ли аз съм човека който неможе да губи *lol* защото само вие "феновете" на Юнайтед мрънкате за щяло и за нещяло ... haramilio - и мен не ме топли това че вече не сме на върха с пълен актив,но какво да се прави ... тази година сме 1-ви *beer* manunited666 - а ако не са съдийте вие от Юнайтед за какво щяхте да се борите? за на оня горе онова долу ли *wonder* ае ходи се радвай че сме изгубили 2 точки, но после само да не си с подвита опашка като завършите на 2-ро място само ако падне формата на Астън Вила , Арсенал и Тотнъм ...

manunited666
26.12.2009 19:51

haramilio а забравяш по какъв начин Челси "преби" Юнайтед ? Юнайтед въпреки , че играха без доста титуляри пак бяха по-добри от Челси и то в Лондон.А колко съдийски грещки в полза на Челси имаще мани мани.Само при гола можеш да намериш 3 причини за да го отмениш.А засадата на Руни в 7-мата минута беше както тука тази на Бенитез самоче в мача с Юнайтед , Руни излизаше очи в очи с Чех без да има дори на близко разстояние защитник.Но вие си премълчавате.Ако не са съдийте до сега Челси да се бори за 3-тото място тапаци такива.Говорят за Сити където Сити цял мач едвам минаваха наказателното поле.Вкара 3 гола без дори да имат положения , 2 бяха чисти подаръци.А продължението си беше напълно в реда на нещата , гората си обясняваха после защо е това продължение.Но вие сте си дебили.

ice_arsen
26.12.2009 19:32

100% ШЕ гледаме голия задник на анчелоти *wink* само АРСЕНАЛ

danman
26.12.2009 19:15

Ти си голям комплексар и не можеш да губиш!Не можеш да ме обориш по никакъв начин,защото си един глупав, задръстен заядливец,който като не може да измисли нещо умно започва да бълва простотии,защото само това може.

haramilio
26.12.2009 19:13

Lollipopp, и аз се радвам, че мачкаме противниците, но това не ме топли особенно много *stop* Досега трябваше да водим на куците коне от Ман. и Арсенал поне с 10 точки... пребихме всички от топ 4+ Тотнъм и сега се келешим с убитаците *erm*

danman
26.12.2009 19:11

Искам да те попитам нещо,бе умнико.Челси вкара ли гол?Ти какво искаш да ми кажеш,че ако съдията беше признал гола те щяха да се амбицират и да вкрат гол ли?Ако си мислиш така си в голяма грешка.В крайна сметка се гледат головете в един мач,а не положенията.

danman
26.12.2009 19:08

Наистина срам за България,но точно кой го казва!!!Лелееееей *thumb_up* Congratulations!

Lollipopp
26.12.2009 19:08

danman - ти си некъв много зле бе човек *sick* как може да казваш че така е щял да свърши мача като това се случва горе долу в 30та минута , а до края остават 60минути *thumb_up* как да оборя човек който си е наврял червените очила в запечения задник и неразбира и не приема и част от мнението на друг човек ... haramilio - трудния период се изразява в това че нямат късмет при завършващия изтрел , иначе незнам каква е тази криза като на мач създават по 20+ положения на мач ...

danman
26.12.2009 19:06

matev_1 Добре,че рядко правиш коментари.А относно грешките си прав,но първо виж себе си.Цитирам " Мач със мач".Това май се пише само със с,но карай да върви. "съдииството"-???Ти за йййй чувал ли си?

haramilio
26.12.2009 18:50

matev_1, какво им обесняваш? Няма смисъл, няма как да те разберът- това са банда дебилни лапенца на по 12-13 години *wink* Челси изживява труден период, това е неуспорим факт, но пък и конкуренцията не е на ниво- както виждаме всички губят точки, а и Бирмингам са си един стабилен отбор този сезон, особенно като домакин *thumb_up*

matev_1
26.12.2009 18:42

Здравейте. По принцип рядко давам коментари, обаче като гледам с колко правописни грешки пишете лошо да му стане на човек, че има български език.СРАМ сте за България еййй.
Мач със мач не си прилича, както и съдииството, така че не хулете съдиите, хора са всички правят грешки.

cheman
26.12.2009 18:41

Айде челси *lol* смешници... *thumb_up* Иначе браво на съдията *thumb_up*

Paelyt
26.12.2009 18:15

Аве еи Путйовци що не станете едни садии всичките ве *lol*

danman
26.12.2009 18:07

Това се отнася за пълната с незнам какво главица на Lollipopp

danman
26.12.2009 18:04

То се вижда на кого главицата е празна.Един умен човек никога няма да обижда друг.Това е проява на слабост и простотия.Умният оборва,а не обижда.

danman
26.12.2009 18:02

Lollipopp как мога да не съм сигурен?Нали го гледах.Видях измислената засада и отменения гол с който резултата щеше да е сигурен 2-0.А че Челси не можаха да направят нищо и сляп може да види,както и това,че напоследък само така си печелят точките.

DuFkaTa
26.12.2009 18:01

Абе когато Юнайтед играха с Сити, ги пръснаха, подариха им 2 гола на гражданите, съдята остави половин минутка за още една атака, Юнайтед вкараха и всички почнаха да ръсят колко подпирани са били Юнайтед нищо че гражданите трудно минаваха центъра. Имаше около минимум 5 страници тука с псувни и колко са ги бутали,но се пак това е Ман Юнайтед(най подпирания отбор на вселената), но ся както е Челси почти сички ей тия хора дет са псували тогаз, ся си замълчавът.А защо ли? Защото това не е Юнайтед, ако беше Юнайтед, тука половината потребители щяха да си искажат "компетентното" мнение.
Айде със здраве и по малко злоба *beer*

Peter_Master3
26.12.2009 17:36

Oще една точка за Челси от съдиите *angry* Що ли не се учудвам *thumb_down*

nCuXonaT
26.12.2009 17:31

Да имате да казвате нещо за отменения гол?А фенове на Челси?И не ми излизайте с това, че съдията така е решил, защото като е в полза на Юнайтед винаги сме били подпирани. Айде със здраве и гледайте по-безпристрастно на нещата!

UnitedFAN
26.12.2009 17:20

Lollipop като не ти харесва сайта какво правиш тука бе ?

mr_nice_guy
26.12.2009 17:12

Манчестър, Арсенал и Астън Вила само това чакат, ако Челси искат да запазят мястото си, трябва да започнат да побеждават.

elephant
26.12.2009 17:08

Айде спрете се да повтаряте едно и също.Кой бил подкрепян от съдиите тук е без значение.Вярно наистина нямаше засада при гола на Бирмингам, но все пак не беше толкова елементарна ситуацията.Освен това Челси също изпуснаха страшни положения, Алекс удари греда, а Джо Харт се прояви на няколко пъти.И двата отбора имаха шансове, но X-а беше най-справедлив.Пишете кой е най-подпиран в други статии, които са на такава тема.

hando
26.12.2009 17:06

и пича дето я писал тая статия,кво искаше да кажеш с тия неща кадето си написал.пиши ми е човече да ми обясниш.

angel_hi
26.12.2009 17:06

Отначало,Челси играха страхотно,но явно не са готови да са шампиони и дават 1 място на Манчо.Манчо има мачове с Хъл и Уиган не са толкова трудни,а Челси играе с Фулам и без Дрогба и Анелка.Манчо пак ще е шампион накрая за радост или не.

Paelyt
26.12.2009 17:05

Аиде мърши яще пищки и дишайте прахта на Челси *lol* *party* *lol*

hando
26.12.2009 17:04

вижте пичове,мисля че всички независимо към кой отбор сте,челси бяха по добри,стига сте се правили на хулигани и да се правите на рабиращи много футбола.момчета вие не гледате играта,не се опитвате да влезете в нея,да акаш победния гол,вие просто се опитвате да се направите на фенове.за кво се борите,за кви работи говорите и се правите на компетентни.сега реално бирмингам по добри ли бяха,след като man of tne match е джо харт.тоя направи мача на живота си *lol* аиде и CHELSEA FOREVER

manunited666
26.12.2009 17:01

То е очеизвадно кои отбор а най-подпиран.Пъл вие продължавайте да си викате , че Юнайтед са най-подпирани.То всичко се вижда.

Lollipopp
26.12.2009 16:58

danman- от къде си сигурен че мача щеше да е точно 2:0 за Бирмингам *erm* можеше Челси да обърнат мача и да спечелят *thinking* това че за момента евентуално Бирмингам щяха да водят с 2:0 като при единия щеше да има засада е съвсем различно от това дали мача щеше да завърши така *joking* ама от де толкова акъл в такава празна главица като теб *thumb_up*

danman
26.12.2009 16:54

Загубите на Манчестър напоследък поне са оправдани.Играят без защита.А Челси какво правят?Кота почнат да падат съдиите им пускат аванта.Това не е футбол.Това не е честна игра.Този мач беше 2-0 но не за Челси

danman
26.12.2009 16:51

Ти гледа ли го?Гледа ли и мача с Манчестър?Гледай мачовете на Челси и виж как си печелят точките?

Lollipopp
26.12.2009 16:50

"Петър Чех отчаяно плонжира и с мъка изби в корнер." - ето това изречение показа колко струва този сайт *thumb_down* Чех показа класа в отигравенето си след удара на Ларсон ама кой да го разбере :x при много други вратари това щеше да е 100% гол , но неможете да приемете че в Челси има много класни играчи ....

stasi17
26.12.2009 16:49

Абе данман ти чуваш ли се?! Били са така Арсенал *lol* Гледай тоя мач още веднъж и тогава говори!

RagnaroK
26.12.2009 16:48

Посредствен отбор който без съдиите е нула тва е Челси

danman
26.12.2009 16:48

Добре че са съдиите,че да може Челси да бият.Напоследък само така взимат точки.Като видят зора и им свирят я засада, я фал.Само да видят дебелия и им измислят по нещо.Така биха и Манчестър,и Арсенал и да не изброявам още кой.Те ще им подарят и купата май както е тръгнало.

Lollipopp
26.12.2009 16:44

vaskooo - ахахах точно дузпата която беше отсъдена затова че защитника фаулира Стъридж като му влезна с 2-та крака ли? или за измислената дузпа в полза на Уест Хям? или в днешния мач в който Челси имат 2пъти и половина повече положения от Бирмингам? и положението с отмения гол си е спорно , но това е решил съдията , или вие феновете на Юнайтед , Ливърпул и Арсенал неможете да приемете че Челси тая година ще е шампион *thumb_up*

vaskooo
26.12.2009 16:40

дузпата миналия мач и отменения гол и засадата в този ?

Owenited4ever
26.12.2009 16:39

хаха а манчестър били подкрепяли челси за 3 пореден маю садията им удра рамо... *thumb_down* *sick*

Lollipopp
26.12.2009 16:37

vaskooo- а айде кажи ми бруталното подпиране в полза на Челси в последните 2 мача *sick*

vaskooo
26.12.2009 16:33

я кажете в кой мач последно манчестър бяха подпирани брутално очевидно , както поселдните 2 мача на челси ??? като ви знаят устите

Lollipopp
26.12.2009 16:32

тоя Белети никъв го няма *erm* защо Анчелоти не е пуснал Какута , който е много по-добър *smile* и в тоя мач пак нямаме късмет *sick*

sasedq
26.12.2009 16:20

Ако Калу не беше толкова слаб можеше и челси да водят.

siskoto
26.12.2009 16:11

писна ми от такиа статий ! страничния рефер пречел за да вкарали гол ! Защитата на Челси пречи за да вкарат гол ! Преди това пък смешна дузпа помогна на Челси за да земи точката ! Ще ви е*а в .......

Lollipopp
26.12.2009 16:08

а бе като съдийте свирят грешно когато Челси играят е подпиране *erm* когато съдийте свирят правилно когато играят Юнайтед това е ощетяване *sick* еее нямате равни *lol*

vaskooo
26.12.2009 16:03

е аз като ви казвам , че челси са най-подпирания отбор , кой не вярваше ??????

kichy_1936
26.12.2009 15:56

тва се пак е челси как очаквате да им вкарват голове *stop* *thumb_down* *evil*

haramilio
26.12.2009 15:52

koko_team, дано компа ти се скапе и да неможеш да влизаш вече в сайта *lol* *party*

Alcahuete_Chulo
26.12.2009 15:51

колко пари ти дадоха бе продажник такьв писах си го 1ца и вече реално мача трябваше да е 2 на 0 эа Бирмингам *angry*

CEC0_vg
26.12.2009 15:49

Стига сте се оправдавали с това, че Челси са били подпирани. Ми за говнайтед какфо да говорим? Дуспи ли не бяха вкарани голове от засади 3 полувреме отменени голове на противника. Ма и нагли бе.

haramilio
26.12.2009 15:47

Ники85 и Коко_там някой си...., келеши вземете си изскарайте главите от гъзовете и погледнете реално на нещата- Ман. Юн. НЯМА ДА Е щАМПИОН ТАЗИ ГОДИНА *stop* не за други, еми много им стана *lol* Айде лягайте си, време е за сън дечица мамини *devil*

stasi17
26.12.2009 15:46

Абе засада имаше! Вижте ръката на Бенитез! Цялото тяло се брой так че в този случай страничния съдия е прав!

niki85
26.12.2009 15:43

Аве Юнайтед бил подпиран я се вижте ве балъци,съдиите винаги са с/у нас!! Я се вижте Бирмингам неможете да биете,хубу че е съдията ся щяха да ви водят 2-0.... Палячета *lol*

hando
26.12.2009 15:41

счупихме бирмингам 5:1 за нас си беше.ще ги бием,по добри сме,кво ми коментирате отменения гол,а колко изпуснаха челси.реално при тяхния гол щеше да е 2:1 за нас.CHELSEA FOREVER

arsenaL40
26.12.2009 15:40

тоа страничния съдия супер некадърник, чист гол и преди тва дигна няква смешна засада, а играча на Бирмингам остана сам с/у Чех

Tyrion
26.12.2009 15:40

абе само пача и хала мадрид! а иначе напълно подкрепям - челси много ги подкрепят, но когато юнайтед вземе иван иванов, ще видят тия сини мишки

haramilio
26.12.2009 15:34

Да дъфффффффффко Мангалчестър са най-подпирани Лапайте и се потапяйте *party* ЧЕЛСИ ШАМПИОН ШАМПИОН *beer* МАЙНАТА ВИ КОПЕЛЕТА *cigarette* *joking*

DuFkaTa
26.12.2009 15:24

След туй Манчестър са били най подпирания отбор...Тея Челси вече за втори пореден мач ги подпират *angry* *angry* Чист гол си беше за Бирмингам *evil*

Manchester4o
26.12.2009 15:21

Тва секи мач зеха да ги поткрепят тия смотаняци,то измислени дузпи,чисти голове писна ми *angry* *angry*

torres_229
26.12.2009 15:20

Хахахаха чист гол ,чист гол им отмениха на Бирмингамци .. *lol*

torkemada
26.12.2009 14:57

SnaiperistaA написа:

А дано да е Х По възможност 1:1
2009-12-26 14*cigarette*41stasi17 написа:

Стъридж и Алекс са добре ама белети
2009-12-26 14абе пичове как се казваше тоя черния от снимката

stasi17
26.12.2009 14:39

Стъридж и Алекс са добре ама белети *angry*

CEC0_vg
26.12.2009 14:32

Белети, Стъридж i Aлекс какфо правят тук? Пак ще се издънят.