Гонзо сдава треньорския пост заради недоверието на Батков

09:41
Гонзо сдава треньорския пост заради недоверието на Батков
Недоверието на собственика на Левски Тодор Батков в Георги Иванов е причината Гонзо да се откаже от треньорския пост в Левски, съобщава "7 дни спорт". До вторник се считаше за сигурно, че Гонзо и екипът му ще водят Левски и през пролетта. Онази вечер обаче Георги Иванов съобщи, че се отказва от поста и остава само спортен директор на Левски.

Обрат за един ден
Ситуацията с Гонзо се преобърна само за 24 часа. В понеделник той е бил сигурен, че ще остане на поста заедно с целия екип. Аргументите - сините се стабилизираха след лошата серия от загуби при бившия треньор Ратко Достанич, отидоха по-напред в класирането и завършиха сезона с победа 1:0 над Лацио в Рим. Именно Гонзо пое отговорността да вади с голи ръце кестените от огъня, когато на 18 октомври Ратко Достанич си подаде оставката след загубата от Берое. Плановете за зимната подготовка са били съставени от Гонзо, списъкът за селекция - също. Мнозина очакваха, че още след мача с Лацио шефовете на Левски ще обявят решение да оставят Гонзо до края на първенството.

Разговор с Батков
Ситуацията започнала да взима завой в понеделник следобед, когато е била срещата му със собственика на Левски Тодор Батков. "7 дни спорт" научи, че на Гонзо са били зададени два важни въпроса - дали е сигурен, че ще се справи, както трябва през пролетта, и може ли да поеме гаранции, че Левски ще стане шампион. Гонзо казал, че за справяне ще се справи, работата не му тежи, но в тази ситуация никой не може да гарантира титлата в "А" група. Въпреки това в понеделник той все още не е бил разколебан.

Гонзо остава, Гонзо не остава

Ден по-късно всичко се преобърнало окончателно, свидетелстват наши източници от Герена. Сутринта в интервю по радиото Тодор Батков съобщи, че пред Левски има два варианта за треньорския пост. Единият е Гонзо да остане. Вторият - да бъде привлечен нов треньор, а досегашният да си остане само спортно-технически директор. Паралелно с това на Герена се разбрало, че собственикът на клуба е сондирал мнения със странични хора дали Гонзо трябва да остане треньор или не. Близки на честолюбивия Гонзо предполагат, че се е почувствал обиден, след като научил за това. Във вторник следобед Георги Иванов все още се чудел как да реагира. Озадачили го и думите на Тодор Батков за привличане на треньор отвън. Този въпрос не бил обсъждан на срещата им в понеделник, макар че като спортен директор Гонзо би трябвало да има думата по този въпрос. В крайна сметка става въпрос за привличане на човек отвън, с когото Гонзо трябва да работи.

Треньорът хвърля кърпата

Първоначално Георги Иванов не се издал дори пред най-близките си, че възнамерява да се отдръпне от треньорския пост. Надвечер той отишъл да играе футбол с Благой Георгиев, Христо Йовов и други свои приятели в спортната зала в Малинова долина. "Изобщо нямаше вид на човек, който е взел такова решение - свидетелства пред "7 дни спорт" участник в мача. - Изглеждаше в добро настроение, дори си говориха с Йовов за престоящите мачове през пролетта."

Около 20 часа вечерта обаче се разбра, че Гонзо не желае повече да бъде треньор на Левски. В разговор със "7 дни спорт" той потвърди новината, без обаче да даде повече подробности. Единственото, което каза, беше, че Левски ще има нов треньор. Той щял да прави зимната подготовка и да води отбора през пролетния сезон с всички права, задължения и отговорности.

Неведение на "Герена"
Новата ситуация изненада всички в Левски. "Бяхме сигурни, че Гонзо остава треньор - заяви пред "7 дни спорт" човек от екипа на Герена. - В средите на ръководството неофициално се знаеше, че той е вариантът за пролетния сезон. Изведнъж обаче нещата се обърнаха."
В момента никой на Герена не знае какво се случва. Говори се, че е възможно за треньор да бъде ангажиран Илиан Илиев, направил фурор в "А" група през есента с изпадналия във финансова криза тим на Берое. С Илиев било говорено преди повече от месец дали евентуално не би дошъл в Левски, но всичко завършило без никакви конкретни споразумения. Сега постът е вакантен и нищо чудно в началото на 2010 г. на Герена да бъде представен нов старши треньор. Освен ако нещата не завият отново към Гонзо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xWarden
25.12.2009 15:01

А ВИЕ СТЕ МНОГО СИЛНИ, ЕВРОБОРЦИ РОЗОВИ. ЕДНА ПОБЕДА НЯМАТЕ В ЛИГА ЕВРОПА, АМА ПАК УСТАТА ВИ ЗНАЕ МНОГО *party*

hitrin
24.12.2009 23:15

СЛАБИ СТЕ ЕВРОИДИОТИ СМОТАНИ СИНИ.

crissttiano
24.12.2009 18:31

съименника ми под мене много добре го каза на онзи малоумник най-долу *joking* ами вие знаете трнйорите си за години напред *wink* Любо Пенев,Пената,Стойчо Младенов,Пламен Марков и евентуално Генерала *devil* снимката отново показва пристрастието на уинър

kaloqndersar
24.12.2009 18:11

вие пък не знаете дали ще почнете на пролет, жалка свиня!!Гледай си евроидиотите и не се занимавай с нас ,кретен!Как е да си на последно място в Европа?

hitrin
24.12.2009 15:37

аххахахахах ама тая снимка каде слагате цепи мрака хахахах.Горките говедца още незнаят кой ще им е треньор и кой не аххаха жалка картинка са.