Офертата за Берое излезе кьорфишек

10:13
Офертата за Берое излезе кьорфишек
Офертата за купуване на Берое излезе кьорфишек, след който никой вече в Стара Загора не знае какво ще се случи с отбора. Тимът изнесе най-силното си представяне за последните десет години, класира се на четвъртфинал за купата срещу ЦСКА, но едва крета с парите.

Още в неделя в Стара Загора гръмна новината, че са пристигнали инвеститори от Турция, готови да купят Берое. Довел ги Ибрахим Куруджу - известен в миналото футболен мениджър. Емигрирал в Турция след 1989 г., той помага на десетки български играчи да отидат там. Работил е и с настоящия треньор на Берое Илиан Илиев, когато беше в Алтай, познава се и с помощника му Ивко Ганчев. Преди 10 ноември Куруджу работи като поливач на тревата на стадион "Цвятко Радойнов" в Казанлък. Сега се твърдеше, че довел инвеститори в Берое.
Преговорите с шефа на Берое Дамян Георгиев почнали в неделя на необичайно място - хотелското барче във "Верея". "Бях на съседната маса и по неволя слушах какво си говорят, но по никакъв начин това не ми изглеждаше като сериозни преговори", съобщи за "7 дни спорт" известен бероец, пил кафе наблизо.

В понеделник в общината в Стара Загора Куруджу трябваше да се срещне със запалянковците, за да обясни инвестиционните намерения. Половината от залата пристигнаха враждебно настроени, прочете се и декларация от фенклуба срещу кандидат-инвеститорите. Самият Куруджу не даде конкретен отговор на нито един въпрос - нито кой е инвеститорът, нито какви намерения има. Разбра се само, че иска да им харижат акциите. Накрая си тръгна и Берое пак си остана без пари и нов собственик.

За Куруджу това е втори опит да вземе Берое, след като през 2002 г. пристигна с група баровци от Турция на стадиона под Аязмото. "АКСА груп" директно поиска акциите от тогавашния бос Станислав Танев-Камилата, а някой си Мехмед Казанджъ начерта гръмко бъдеще за Берое. Надеждите се засилиха, след като АКСА купи 5000 пластмасови седалки за стадиона. Куруджу каза, че стрували 1 млн. германски марки (500 000 евро), след това излезе, че са по 20 марки бройката. Общината плати 60 000 лв. за монтажа. В крайна сметка хората на Куруджу изведнъж си биха камшика и изчезнаха, а след това Берое беше продаден на Николай Банев.

Сега Берое е в същата ситуация, а истерията заприлича много на тази с италианските баровци в Ботев. Реално в момента възможностите на Берое ca да си осигури санитарен минимум от 60 000 лв. месечно за пролетта и да изкара криво-ляво сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация