Биячите от Порто гърмят за 3 г.?

08:27
Биячите от Порто гърмят за 3 г.?
Футболистите на Порто Кристиан Съпунару и Хълк може да не играят професионално в следващите 3 години заради безпрецедентно наказание, твърди в. "Рекорд".

Двамата се сбиха с охранител след дербито с Бенфика в неделя и бяха изгонени от рефера Лусилио Баптища. Според изданието дициплинарният правилник на местната федерация е съвсем ясен и ако се вземе предвид т. 115, която се отнася за насилие без сериозни телесни повреди срещу съдии и служебни лица, двамата ще отнесат между 6 м. и 3 г. и глоби между 2500 и 7500 евро.

Най-вероятно обаче румънецът и бразилецът ще се разминат много по-леко. Ако местният дисцип приеме, че двамата са отвърнали на насилие, може да се разминат само със санкция между 2 и 6 мача и глоба между 1250 и 12 500 евро. Инцидентите в тунела на "Луш" са описани детайлно в докладите на рефера и делегата на мача и ще послужат за база на решението на дисципа. Другото сериозно доказателство по случая е видеозапис от мястото на събитието, на който разчита адвокатът на биячите, за да им спести най-тежката санкция. Той вече е предоставен от ръководството на Бенфика. Ако комисията приеме, че събитията в тунела са достатъчно сериозни, Съпунару и Хълк ще бъдат условно наказани за 1 месец, а окончателното решение за съдбата им ще стане факт след допълнително разследване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация