Отстраниха германски асистент-рефер заради скандала с уредени мачове

19:19
Отстраниха германски асистент-рефер заради скандала с уредени мачове
Германската футболна федерация отстрани временно асистент-рефер, който се предполага, че е участвал в огромния скандал с уредени мачове, който разтърси европейския футбол.

От федерацията обявиха, че Четин Севинч е разследван за възможно манипулиране на мачове. Вицепрезидентът на Германския Футболен съюз Райнер Кох заяви:

"Ние бяхме информирани за обвиненията към Четин Севинч и от прокуратурата на Бохум ни предоставиха нужната информация. Разбира се, господин Севинч е невинен до доказване на противното, но докато приключи разследването ние няма да го използваме, заради неговата лична защита и заради интереса на самото разследване".

27-годишният Севинч не бе открит за коментар. Той е бил официално лице на пет пъти през миналия сезон в регионални мачове и пет пъти е бил асистент във втора дивизия. Той освен това е участвал в два първодивизионни и един третодивизионен мач.

Реферът трябваше да ръководи и мача от миналия уикенд между Вилмелмсхафен и Волфсбург II, но срещата беше отложена, заради времето.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация