Стойчо Младенов става фараон

10:28
Стойчо Младенов става фараон
След като се нареди до шейховете в Саудитска Арабия, сега Стойчо Младенов тръгва да предизвиква фараоните. В 17 ч вчера треньорът подписа договор с египетския ЕНППИ, съобщава "Труд". От 3 дни екзекуторът на Ливърпул е в Кайро, за да уточнява условията. Преди седмица Младенов за първи път пътува за Египет, когато получи предложението.

ЕНППИ е създаден преди 19 години от едноименната петролна компания, чийто бюджет е около 3 милиарда долара. Най-големите успехи на отбора са второ място в египетското първенство, купата на страната и финал в Арабската шампионска лига. Освен местни футболисти в ЕНППИ играят двама души от Кот д\'Ивоар и един от Мозамбик.

Договорът на Младенов е за половин година с опция да бъде продължен. В Саудитска Арабия с Ал Ахли бившият национален селекционер направи име, печелейки Купата на Персийския залив. През последните 2 месеца Младенов непрекъснато бе спряган в медийното пространство като заместник на Любослав Пенев в ЦСКА. "Злите езици" дори го обвиняваха в опити за преврат.

В крайна сметка Младенов имаше само един контакт с ръководството на любимия си клуб - ръкостискане със собственика Димитър Борисов преди мача за купата срещу Литекс, спечелен с 1:0 на "Армията". Тогава Стойчо гледа от ложата редом с бившия си футболист и сегашно ново попълнение в ЦСКА - Флорентин Петре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация