Божидар Митрев: Колелото се върти, пак ще мачкаме

11:16
Божидар Митрев: Колелото се върти, пак ще мачкаме
Юношата на Левски Божидар Митрев е един от малкото играчи, които печелят от кризата на "Герена". Вратарят успя да се пребори за титулярното място въпреки конкуренцията на Георги Петков, Цветан Димитров и многото проблеми с контузии. Младият вратар вече натрупа сериозен опит в първенството, а сега започна да се изявява и на международна сцена. Преди три години Митрев игра срещу Вердер и Челси, този сезон пази при домакинството на Лацио. Сега на Божо му предстои да излезе на един от най-големите стадиони в Европа. 

- Божо, какво очакваш да направите в Рим?


- Да направим добър мач и по възможност да вземем нещо от него. За съжаление това ни е последен мач в Лига Европа и последен шанс да направим нещо запомнящо се в турнира.

- Загубихте с 4 гола в София. Реално ли е да очакваме да направите нещо в Италия?

- Мач с мач не си приличат. Двете срещи са коренно различни. Лацио е отбор, който играе футбол. Теренът ще е перфектен. Ще има публика, атмосфера... Ще дадем всичко от себе си и дано успеем да вземем нещо.

- Лацио няма за какво да играят в този мач, докато вие имате амбиция да не завършите с 0 точки. Това може ли да ви улесни?


- Възможно е. Но не смятам, че италианците са отписали мача и ще излязат да загубят. Също като нас и Лацио ще търси успеха в този мач. Все пак за точки се дават пари. Няма значение в какъв състав ще започнат мача. Все пак това е Лацио, разполагат с отлични състезатели. Смятам, че ще стане добър мач.

- Тръпка ли ще е за теб да излезеш на стадион като "Олимпико"?


- Разбира се. Това е голям стадион. За всеки футболист е голям престиж да играе на такъв стадион. Тръпка е, разбира се.

- Неволята на други ти позволи да си титуляр в последните мачове. Радваш ли се?


- Доволен съм, че играя. Нормално е да имам и слаби мачове. С всички ни е така. Стараем се да покажем най-доброто, но невинаги се получава. Така израстваме и ставаме по-добри. Не можем да минем без грешките.

- Преди не си бил титуляр толкова дълго време...

- Бях. Миналия сезон в края. Тогава пак ми се събраха доста мачове, но не играхме в Европа.

- За разлика от вратарите нападателите търпят най-много критика тази есен. Това справедливо ли е?

- Не само футболистите в предни позиции са виновни за загубите. Такъв е периодът. Лошо е за всички. Но всеки си носи кръста. Аз съм избрал да съм вратар и не съжалявам. Миналия сезон, когато биехме, никой не ни питаше подобни неща. Всички бяха доволни. За добро и лошо такива са нещата.

- Очаквате ли през другата година да се върнете на победния път?

- Винаги се връщаме. Това е едно колело, което непрекъснато се върти. Не може само загуби, не може и само победи.

- Възстановихте ли се психически след случилото се във Варна?


- Ние за това сме професионални спортисти. Да разграничаваме нещата. Играеш един мач, той минава, после се концентрираш върху следващия. Въпреки неволите да може да се събереш и да дадеш всичко от себе си в следващия мач.

- Съдийството във Варна бе доста скандално и запомнящо се дори за родните стандарти?


- Не искам да коментирам реферите и да се занимавам с тях. Има хора, които трябва да вършат тази работа. Те си взимат нужните мерки.

- Имаш ли любим отбор в Италия и кой е той?


- Принципно не. В последно време симпатизирам на Интер. Понеже вратарят им Жулио Сезар ми харесва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация