Македонци натопили Антон Генов

08:43
Македонци натопили Антон Генов
Mакедонската федерация е натопила Антон Генов пред УЕФА и заради това са спрени правата му от евроцентралата, съобщава "24 часа".

От Нион съобщиха, че са забелязани “очевидни нередности за нелегални залагания на приятелската среща Македония - Канада на 14 ноември”.

Мачът бе ръководен от тройката Антон Генов, Йосиф Ронков и Светослав Стефанов. В нея домакините спечелиха с 3:0, като главният рефер отсъди цели четири дузпи, по две за всеки отбор.

“След като получихме обясненията на съдията, УЕФА реши да не дава повече наряди на Антон Генов в Европа до окончателното приключване на разследването”, обясни говорителят на централата Роб Фолкнър.

Заложните къщи алармирали за невероятно натрупване на залози за поне 3 гола в срещата и броят на 11-метровите, който трябвало да е поне един. Резултатът бе фиксиран в последната минута.

Заради това Генов не получи очаквания наряд за Шампионската лига, като на Динамо Киев - Барселона бе пратен Хауърд Уеб.

Подобно движение на залози за поне три гола в мача обаче е съвършено нормално, след като канадците са един от най-слабите отбори на планетата и редовно отпадат още в началото на квалификациите за големи първенства.

Президентът на БФС Борислав Михайлов лично изпрати писмо до УЕФА, за да бъде информиран защо е бил спрян Генов от нарядите.

“Положението наистина е обезпокоително, но все пак трябва да изчакаме да се произнесе УЕФА по случая. След това ще обсъдим какви мерки можем да вземем. Не искам да се превръщам в съдник”, коментира самият Михайлов.

Преди време УЕФА спря правата и на украинския рефер Орехов, който свири мача Базел - ЦСКА (3:1) за Лига Европа, като съмненията бяха, че също е повлиял на резултата заради нелегални залози.

Преди около месец гръмна най-големият скандал в европейския футбол, като се оказа, че тото мафията е манипулирала мачове от над 10 първенства в Европа.

Мрежата още се разплита от прокуратурата в Бохум, но тогава нямаше замесени български имена, както и мачове от родното първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация