Тотнъм се подигра с Манчестър Сити, Марто Петров поигра 20 минути (видео)

23:55
Тотнъм се подигра с Манчестър Сити, Марто Петров поигра 20 минути (видео)
Тотнъм категорично надигра и победи Манчестър Сити с 3:0 в двубой от 17-я кръг на Висшата лига, игран на "Уайт Харт Лейн".

През първото полувреме Тотнъм бе безспорно по-добрият отбор на терена. "Шпорите" започнаха срещата много агресивно и почти винаги печелеха единоборствата за първа топка. Дефоу и Крауч умело разпределяха топката към външните халфове Ленън и Кранчар, които постоянно тормозеха крайните бранители на "гражданите" със своите пробиви.

Пред Шей Гивън бе доста напечено, като Питър Крауч и Нико Кранчар изпуснаха добри възможности за гол в първите петнайсетина минути. 

Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз изглеждаше  изнервен край тъчлинията, тъй като неговите момчета изглеждаха доста тромави по целия терен, лесно губеха топката и не създадоха нищо опасно пред Гомес преди почивката.

В 37-а минута Тотнъм най-накрая стигна до гол. Ленън мина през Силвиньо като малка гара, крилото центрира на задна греда за Крауч, който стреля с глава. Стивън Айрлънд успя да парира удара, но топката попадна у Кранчар, който отблизо намери мрежата - 1:0.

Веднага след това Дефоу открадна топката от защитата на Сити и изведе Крауч сам срещу вратаря. Таранът обаче бе спрян от добрата намеса на Шей Гивън.

В 53-а минута Крауч спечели въздушен двубой с младия Онуоха и изведе по чудесен начин Джърмейн Дефоу. Бързоногият нападател изпревари Коло Туре и после хладнокръвно завърши - 2:0!

Тотнъм бе близо и до трети гол в 64-а минута, но удар на Ленън бе с мъка избит от защитата на гостите. Марк Хюз тръгна да обръща мача и пусна Мартин Петров в 70-а минута. В 80-а минута Марто можеше да вкара след хубаво изпълнение на фаул, но Гомес успя да спаси.

Българинът показа завидно желание и ентусиазъм, но само той не стигаше на "небесносините", които изглеждаха ужасно апатични и беззъби през по-голямата част от двубоя.

Към края те опитаха стихиен натиск, но опитите им дори за дори почетен гол удариха на камък и те записаха втората си загуба във Висшата лига през този сезон.

Класическият резултат бе оформен от Кранчар, който в даденото от съдията продължение получи топката след къс пас от корнер. Хърватинът премина като на парад през пет бранители на Сити и мушна топката под плонжа на Гивън, за да направи резила за гостите пълен.

Тотнъм - Манчестър Сити 3:0

1:0 Кранчар 37-а мин
2:0 Дефоу 54-а мин
3:0 Кранчар 90-а мин

Тотнъм: Гомес, Басонг, Доусън, Чорлука, Есу-Екото, Хъдълстоун, Паласиос, Кранчар, Ленън, Крауч, Дефоу

Манчестър Сити:
Гивън, Ричардс, Туре, Онуоха, Силвиньо, Айрлънд, Бари, Де Йонг, Робиньо, Адебайор, Тевес

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DenteMente
17.12.2009 16:58

Марто е голям играч ама...неговата игра е 50% пускане топката напред и ако я стигне добре... *sick* финтовете са му УЖАС!!! центриранията са му тип Роберто Карлош...силно и ако уцелим некой ДОБРЕ *lol*

top4o_1994
17.12.2009 15:29

ми що па да не се скара на Адебайор, тоя мач пипна топката под 5 пъти и паса на мартин беше опропастен да го ебаж в мангала *erm* , иначе тотнъм бяха блестящи, топ 4 е наш стига да запазим постоянството, Go spurs !! *wink*

EXIGO
17.12.2009 10:31

dentemente адемайор си е голмайстор,но не е толкова добър...а марто жалко и той като бербо него пускат....иначе досега в повечето си мачове като е влезнал като резерва или асистенция или гол вкарва а този негъра кво напраи един червен картон вс перси и аут за няколко мача...

bobskia1
17.12.2009 09:08

Адебайор е страхотен спЪнак.Снощи пак направи 2-3 фрапантни пропуска.От 6-7 метра срещу вратата се опита да бутне коледната украса на козирката на стадиона.И въпреки това не може да се мери по некадърност с Бендтнер.

DenteMente
17.12.2009 00:37

Е защото само това може да се кара....Адебаъор има сумати голове вече и 80% от головете на отбора са негови а тоя за 20 мин. игра и голям човек става!! Когато стигне нападателя по игра тогава да се кара!

vipzone
17.12.2009 00:26

Браво на Марто!!!много ме изкефи с какво самочуствие се скара на Адебаьор *smile*

DenteMente
17.12.2009 00:26

Само с пари не става трябва и АКЪЛ *lol* Челси с тия пари стана шампион а тия ако са в топ 6 ще е чудо