Челси се измъчи срещу Помпи, но все пак излезе на три точки пред Юнайтед

23:39
Челси се измъчи срещу Помпи, но все пак излезе на три точки пред Юнайтед
Челси най-накрая излезе от лошата си форма и победи последния във Висшата лига Портсмут с 2:1 на своя "Стамфорд бридж" в среща от 17-я кръг на първенството. По този начин лондончани отново са еднолични лидери във временното класиране с три точки повече от втория Манчестър Юнайтед.

"Сините" започнаха много силно и преди почивката бяха пълни господари на терена. Въпреки отсъствието на контузените Есиен и Дрогба, Челси притисна южняците и Асмир Бегович бе периодично обстрелван от лондончани.

Само през първите четиридесет и пет минути Челси имаше шестнайсет добри положения за гол, но гостите успяваха да удържат своята крепост.

Аврам Грант бе избрал доста дефанзивна схема на игра, само с един чист нападател и халфова линия, в която имаше трима дефанзивни полузащитника, чиято основна цел бе да рушат играта на домакините.

Челси все пак стигна до гол в 23-а минута, когато от близко разстояние Никола Анелка не сбърка и даде преднина на своя тим. До края на първата част атаките на лондончани не спираха, но Помпи се прибра на почивката само с един гол пасив.

През второто полувреме нещата не се промениха особено много - възпитаниците на Карло Анчелоти доминираха, но вместо да вкарат второ попадение, бяха заляти със студен душ в 53-а минута, когато Фредерик Пикион се възползва от недоразумение в синята отбрана и препарира Чех.

Домакините не се предадоха от негативното развитие и продължиха да търсят ново попадение. Феновете на "Стамфорд бридж" вече бяха започнали да се съмняват дали техните момчета ще успеят да се поздравят с победата в този мач, когато в 79-а минута реферът отсъди дузпа за Челси. Франк Лампард застана зад топката и спокойно преодоля Бегович - 2:1!

В последните минути на двубоя домакините контролираха събитията на терена и не позволиха на Помпи да създаде напрежение пред вратата на Петър Чех.

Челси - Портсмут 2:1

1:0 Анелка 23-а мин
1:1 Пикион 51-а мин
2:1 Лампард 79-а мин (д)

Челси: Чех, Иванович, Коул, Тери, Алекс, Лампард, Джон Оби Микел, Балак, Деко, Калу, Анелка

Портсмут: Бегович, Хрейдарсон, Финън, Мокоена, Бен-Хаим,О`Хара, Мълинс, Диоп, Боатенг, Уилсън, Пикион

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
17.12.2009 13:32

manunited666- ахахах съдията ни бил бутал а бе ти чуваш ли се какво говориш бе *erm* ти или не си гледал мача или си яко филмиран *sick* ако това че Иванович премина през защитника на Портсмунт и после направи закъснял шпагат и не го фаулира с единия крак ми и с 2-та ... от това по чиста дузпа няма *thinking* ама какво съм седнал да обяснявам на човек поддържащ най-големите симуланти в футбола *joking*

Fabregas_boy
17.12.2009 11:31

Ей менте,кат гледам и коментарите са ти менте...нямало Арсенал отбор,ам пробвай ти с минимално количество пари да сътвориш повече от ТОП 4 *wink* ама то простотията ходи по хора кат теб,не по дърветата *thumb_up*

AriesBG
17.12.2009 10:06

Гледах го целия мач и ето какво ще кажа*tongue*ърво вижда се че Челси почва да губи инерция след добрите си мачове.Загуби се стабилната средна линия ,в момента го няма Есиен а Лампард не е в най-добрата си форма ,Балак е пълна дупка -един точен удар не може да отправи ,Деко и той.Нещата не вървят на много добре,дано бързо да си оправят грешките.Всичките им последни допуснати голове са от някакви нелепи грешки - рикошети най вече.Иванович играе много добре ,както и Анелка ,Ашли Коул също ,другите се представят доста под възможностите си

Peter_Master3
17.12.2009 09:17

Кво става тука бре няма ли да има сега "Кога Иванович ще спре да симулира" *lol* *devil*

DenteMente
17.12.2009 05:01

А тоя дето пише статията е наркоман! Излезе от лошата си форма... кое е лоша форма 3-3 с Евертън с 2 минавания на центъра на Евертън ли *lol* Или 2-2 в ШЛ дето мача нито беше за 1=во място нито за нищо.... и паднали от Сити е големо важно егати лошата форма 1 загуба....равен в безсмилен мач и равен с отбор минал 2 пъти центъра!

DenteMente
17.12.2009 04:59

Съдията ни бута...е а Помпи господ ги бута да не паднат с 7-8 гола *sick* Аре стига простотий....Ако трябва да говориме истината Манчо има поне 3 пъти повече дузпи последните 2 сезона *stop*

manunited666
17.12.2009 01:49

Ц Ц Ц жалки сте си и това си е.Ето съдията ви бута и всичко мълчи и нищо не казва.И когато някои се обади почвате да ама Руни ама други играчи на Юнайтед , дрън дрън дрън.Няма смисъл да се коментира дузпата.Ако беше Юнайтед да са да е станало мазало от коментари и да са се появили 200 теми но щом е Челси значи може , значи всичко е ОК.

Lollipopp
17.12.2009 00:54

ахахаха измъчили били *lol* а бе вие гледали ли сте мача та говорите за "измъчване" *erm* Челси си правеха каквото пожелаят , а гола на Порстмунт беше пак голяма доза късмет заради отклоняването от Калу и после в неочакващия Ашли Коул... Kantev - едва ли Иванович е професионалист като Рууни и някои бивши играчи на Юнайтед в симулациите *lol* а спрямо това кой каквот трябва да изпълнява , то значи че и гола на Порстмунт не трябва да го има и резултата да не е 2:1 а 20:1 , ама се случват и такива неща във футбола *wink* радвам се че взехме 3-те точки макар и с "симулация"

DenteMente
17.12.2009 00:08

Значи играш с 300лв. Челси над 2.5 гола....Национал Мадейра 1-ца и Арсенал 2-ка за 1000лв. ОТБОР АРСЕНАЛ НЯМА!!!! Аз по-смешен отбор от тях не съм виждал.... има Манчо и Челси в Англия ДРУГИ НЯМА!!! Феновете на Арсенал и Пуул да се самоубият или да се откажат от футбола!

Kantev
17.12.2009 00:00

Ех,eх браво на Челси ! Надявах се да е X,но жалко... И все пак спечелиха със симулация на Иванович,естествено в тази статия това е спестено,но Челси не трябваше да изпълняват дузпа *wink* И сега продължавайте да пишете как Рууни симулирал *thumb_down*

hando
16.12.2009 23:45

смазахме и все пак 2:1.тотално мачкане и пак можеше да се получи както с евъртън.1 сме




*joking* *thumb_up* *party* *erm* хахахах