Фулъм сътвори чудото в Базел, Боби Замора се превърна в герой (видео)

21:58
Фулъм сътвори чудото в Базел, Боби Замора се превърна в герой (видео)
Отборът на Фулъм успя да победи с 3:2 при гостуването си на Базел в среща от група 5 на Лига Европа и по този начин се класира за следващата фаза на турнира, за сметка на швейцарците.

На стадион "Якоб Парк" пред около 42 хиляди зрители домакините се нуждаеха от точка, за да запазят второто си място в групата, но невероятни 4 минути в края на първата част от страна на англичаните пратиха Базел извън борбата в турнира.

Таранът на лондончани Боби Замора откри резултата в 41-а минута, след като се възползва от чудесно центриране от десния фланг и матира стража на домакините. Стъписването в редиците на Базел продължи и в края на полувремето швейцарците вече изоставаха с два гола. Боби Замора получи дълъг пас от около 45 метра и с гърди свали топката към дясното крило, където тя бе поета от Золтан Гера. Унгарецът овладя, след което изчака навлизането на Замора в наказателното поле и с прецизно центриране качи топката на главата на нападателя, който за втори път прониза Коломба.

През втората част домакините започнаха да упражняват натиск, в следствие на което се стигна до няколко сериозни положения пред Марк Шварцер, но Александър Фрай и резервата Алмералес пропуснаха. Съставът на Базел все пак стигна до гол в 64-а минута. Най-опитният нападател на терена Александър Фрай успя да реализира отсъдената дузпа в полза на домакините и върна надеждата на стадион "Якоб Парк". Резултатът стана непосилен за Базел в 77-а минута, когато Золтан Гера получи удобна топка на точката на дузпата и с прецизен удар направи 3:1 в полза на лондончани. До края на срещата Марко Щрелер отбеляза втори гол след удар с глава и оформи крайното 2:3.

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DenteMente
17.12.2009 00:31

Чудото? Абе самоубий се бе...кой ти даде да пускаш статий?!?!? Егати чудото всички букмейкари дават Фулъм фаворит дори като гост а ти чудо....лелеле