\"Лучано Моджи помогна Италия да стане световен шампион!\"

13:59
\"Лучано Моджи помогна Италия да стане световен шампион!\"
Бившият шеф на италианската футболна федерация Франко Караро разкри, че скандалният Лучано Моджи е помогнал много за това Италия да стане световен шампион през 2006 година. Караро направи това изказване като свидетел по делото Калчополи в съда в Неапол, където се решава съдбата на Моджи и другите обвиняеми в огромния скандал в италианския футбол.

"След провала на Мондиал 2002 и Евро 2004 се свързах с Моджи и го попитах за начина на работа на Марчело Липи и как той е постигнал успехите си в Ювентус. Знаете, че тогава имаше слухове, че Юве гази, защото светата троица (Моджи, Джираудо и Бетега) купуват съдии и уреждат мачове. Моджи обаче, ме убеди, че просто начинът на работа в клуба е перфектен, а Липи е страхотен треньор. Мисля, че беше напълно прав. Това, което Италия постигна на Мондиал 2006 е доказателството за тези ми думи", коментира Караро.

"Преди световното дори бях предложил на Лучано официална длъжност като съветник в Скуадра адзура, тъй като и без това огромна част от отбора беше съставена от футболисти, които той бе харесал и привлякъл в Юве", допълва бившият бос на италианския футбол.

Едно нещо е сигурно, Лучано Моджи и Ювентус помогнаха страшно много Италия да стане световен шампион. Първо, Моджи ме посъветва да назнача Марчело Липи, а от друга страна, играчите на Юве бяха в основата на онзи грандиозен успех. Те станаха крале на света на терена и всички ги признаха, а когато се върнаха в родината си получиха порицание, отнемане на титли и пращане в Серия В", завършва Франко Караро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация