В Левски забъркаха аферата \"Мерцедес\"

12:06
В Левски забъркаха аферата \"Мерцедес\"
Финансовият директор на Левски Константин Баждеков е набутал клуба с 300 000 бона, съобщава "Меридиан Мач". Става дума за покупката на два луксозни джипа "Мерцедес". Половината от споменатата сума "сините" загубиха заради небрежност на Баждеков. Както е известно, в средата на март тази година бандити откраднаха пред очите на финансиста джип "Мерцедес", който е собственост на клуба. Инцидентът се разигра през къщата на Баждеков в Княжево. Директорът на "сините" изкарал луксозното возило, оценено за 150 000 лева, от гаража на къщата си и го оставил с работещ двигател, за да се върне и да заключи дома си. В същото време двама бандити влезли в колата и отпрашили с мръсна газ. Естествено, джипът е застрахован, но компанията отказала да изплати загубите на Левски от кражбата му. Според законите застрахователна премия не се изплаща при ситуация, в която собственикът на автомобила го е оставил без надзор с включен двигател.

Загубите на клуба заради небрежността на Баждеков не впечатлили особено финансиста. Той наскоро компенсира липсата на откраднатия си мерцедес, като си взе нов за 150 000 лева. "Меридиан Мач" научи, че луксозната машина е купена пак с пари на клуба, и то в период, през който от "Герена" твърдят, че са във финансова криза и нямат пари за нови футболисти.

Според запознати собственикът на Левски  Тодор Батков е разпоредил разследване на аферата "Мерцедес", която Баждеков е забъркал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация