Тиери Анри може да отстъпи мястото си на Ето\'о

11:18
Тиери Анри може да отстъпи мястото си на Ето\'о
Въпреки гола на френския национал Тиери Анри при победата на Барселона с 2:1 над Еспаньол, по всичко личи, че новият треньор на клуба Пеп Гуардиола предпочита Самюъл Ето\'о за позицията централен нападател.

Камерунският футболист беше на път да напусне отбора през лятото, но заради недоразумения около трансфера му остана и се превърна в титуляр в атаката на "каталунците", докато през това време Анри седеше или на резервната скамейка, или играеше по левия фланг. Независимо от това французинът все още твърди, че бъдещето му е в Барселона, но все пак призна, че му е малко натоварено, тъй като семейството му е в Лондон.

"За момента не мисля да напускам и се надявам това да не се промени", заяви Анри пред радио "Каталуния".

"И все пак понякога нещата се случват извън твоите планове. Не мислех, че ще напусна Арсенал и вижте къде съм сега. Очевидно моят живот е в Лондон, защото там е дъщеря ми, но това не означава, че не съм концентриран. Все още не съм спечелил нищо с клуба и съм наясно колко много очакват феновете от нас", допълни още Анри.

Националът на "петлите" се присъедини към Барса за сумата от 24 милиона евро през лятото на 2007 година. До този момент той беше изиграл осем сезона за Арсенал където напусна с 174 гола и 254 асистенции в архива си. Сега в този момент четири години по-младият от Анри Ето\'о е на път да убеди Гуардиола, че може би той е печелившата карта в нападението на Барса и да измести французинът от централната позиция константно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация