Иниеста: Ще гоним купата в Дубай, за да влезем в историята

18:51
Иниеста: Ще гоним купата в Дубай, за да влезем в историята
Плеймейкърът на Барселона Андрес Иниеста заяви, че той и неговите съотборници ще се опитат да приключат подобаващо годината като спечелят Клубното световното първенство в Дубай.

Барса, които са шампиони на Испания, носители на Купата на Краля и Суперкупата на Испания, спечелиха и Шампионската лига след успех над Манчестър Юнайтед.

Каталунците обаче никога не са печелили Клубното световното първенство и испанският плеймейкър заяви, че този път европейските клубни шампиони ще направят всичко по силите си, за да спечелят трофея. Иниеста заяви за "Barca TV":

"Това е най-важната титла за всички нас, тъй като никога не сме я печелили. Радваме се, че ще участваме в тази надпревара. Играхме преди три години на този турнир, но останахме "жадни" след него. Ние наистина искаме да победим и да сътворим история. Този турнир не е с по-малко значение. Винаги е хубаво човек да вдига трофеи. Тази година спечелихме всички състезания, в които участвахме, а това е последният турнир, който трябва да спечелим. Това е съвсем достатъчно да се раздадем на 100%, нямаме нужда от допълнителна мотивация". Барса започва срещу мексиканския Атланте в сряда, а Иниеста допълни, че не знае много за първия съперник на своя отбор:

"Повече отбори са непознати за нас, но ние трябва да запомним, че всички те са шампиони на своите региони. Няма как да сме спокойни, защото всеки тим може да ни победи. Ако искаме да вдигнем купата, трябва да сме фокусирани на 100%".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация