Нова операция тегне над Бербатов

08:23
Нова операция тегне над Бербатов
Димитър Бербатов играе със силни болки в дясното коляно и контузията налага операция. С тази диагноза българската звезда е напуснала престижната клиника в Манчестър, в която мина обстоен преглед миналия понеделник.

След визитата изтече неофициална информация, че "Мъжът на годината" е претърпял лека хирургична интервенция. Четири дни по-късно Берба игра половин час при загубата на Манчестър Юнайтед от Астън Вила (0:1) на "Олд Трафорд".

Оказва се, че посещението в клиниката е било за обстойни изследвания, съобщава "Труд". Според тях операцията е неизбежна, но Бербатов трябва да реши сам кога е най-добре да легне под ножа. Вследствие на отстранен менискус голмайсторът на националите е застигнат постепенно през годините от болезнено триене на ставите. С тази травма може да се играе, но не много дълго, защото съществува риск от усложнения.

Очаква се Бербатов да реши за датата на операцията след консултации със сър Алекс Фъргюсън, които естествено ще са съобразени с програмата на Юнайтед. Около 3 месеца Берба няма да е на линия, ако вземе решение "да играе скалпелът". Засега от лекарския щаб на английския шампион опитват други решения, но видимо без успех.От 31 октомври, когато получи болки в контузеното коляно срещу Блекбърн (2:1), Бербатов е играл за клуба си едва в 3 от 9-е мача. Явно той е поставен на облекчен режим заради контузията, след като записа само 112 минути във въпросните 9 двубоя. В този период Берба излезе в контролата на България срещу Малта и вкара два гола, които го изстреляха като №1 в историята на националния.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

the_b3sT
15.12.2009 13:25

Дано се оправи бързо и да покаже на , какво е способен след травмата !!! *stop* *thumb_up* *thumb_up* *party*