Осъдиха бившия директор на Ювентус на 3 години затвор за уреждане на мачове

18:32
Осъдиха бившия директор на Ювентус на 3 години затвор за уреждане на мачове
Бившият директор на Ювентус Антонио Джираудо бе осъден на три години затвор, заради участието му в скандала за уреждане на мачове в Италия през 2006 година.

Спортният съд отстрани Джираудо от футбола още през 2006 година, след като го намери за виновен в спортни измами и конспирация. В резултат на скандала Калчополи Ювентус бяха извадени от Серия А и започнаха с намален брой точки борбата в долна дивизия.

Първоначално прокурорите по делото поискаха Джираудо да бъде осъден на пет години затвор. Две години затвор получиха бившия президент на съдийската асоциация Тулио Ланезе и бившия съдия Паоло Дондарини. Футболният съдия Тициано Пиери бе осъден на 2 години и 4 месеца.

След обявяването на присъдите бяха изслушани останалите 7 подсъдими. Техните присъди още не са обявени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xWarden
16.12.2009 16:06

Далеч не се намиране на върха на историята си. А евро-бореца на Италия - Байвентус трябваше да го пратят в Серия Ц1 *thumb_up*

darkspeed
14.12.2009 22:28

Мда, всички са мафиоти освен жалките принтер!Как иначе *lol* ..Такива изцепки само феновете на принтерите могат да измислят!Жалки, жалки..За нищо не ставате жалки принтеристи, може сега и да се на върха на "историята" си, но това едва ли ще е за още много време.Не ви е мястото в топ 3 на Италия и това си личи *smile* .