Дуел Юнайтед - Арсенал за френски защитник

12:11
Дуел Юнайтед - Арсенал за френски защитник
Манчестър Юнайтед и Арсенал са влезли в яростен сблъсък за подписа на Филип Мексес от Рома, твърди "Дейли Мирър". И двата гранда на английския футбол искат да вземат французина още през януари, за да решат до голяма степен проблемите си в отбрана.

И "червените дяволи", и "топчиите" имат доста дълготрайни контузени бранители, което доста вреди на амбициите им за успех във Висшата и Шампионската лига. Мексес отдавна е цел на големите английски клубове, но сега те са готови за сериозна офанзива, тъй като в Рома има сериозна финансова криза и шефовете на "вълците" са принудени да продадат част от звездите си, за да имат достатъчно средства да издържат клуба, който и без това има един от най-високите бюджети за заплати в Серия А.

Напомняме ви, че в петък сър Алекс заяви, че има 60 милиона паунда за харчене през януари и не смята да взима застаряващи футболисти на свободен трансфер. Според "Дейли Мейл" Фърги ще направи всичко възможно да вземе Мексес още следващия месец, тъй като бранителят ще може да бъде картотекиран за участието на "дяволите" в Шампионската лига.

Очаква се шефовете на Рома да не са в състояние да отхвърлят оферта над 18 милиона евро за футболиста.

В Арсенал също имат проблеми в отбрана с травми на няколко основни играчи, а за Арсен Венгер съществува и фактът, че Уилям Галас още не е подновил договора си, който изтича това лято. Известна е любовта на Венгер към привличането на негови сънародници в Северен Лондон, но не е сигурно дали мениджърът на "топчиите" ще успее да предложи достатъчно добра заплата на Мексес.

В момента бранителят прибира по 70 хиляди евро седмично в Рома и се очаква агентът му да настои за по-висока надница при евентуален трансфер на Острова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GTonchev
14.12.2009 15:59

*sick* Хахахахах поредната партенка на Уинъра *thumb_down* Не разбрахте ли че Мексес остава в Рома до 2013 година ... *party*

DenteMente
14.12.2009 00:33

Е какви оферти има към неко като е ЦЕЛ?!??! Не ми казвай какво да правя...ако е ЦЕЛ до сега е щял да бъде купен...

roma_ole
13.12.2009 18:15

"Мексес отдавна е цел на големите английски клубове, но сега те са готови за сериозна офанзива," DenteMente чети какво пише *thumb_down*

DenteMente
13.12.2009 17:35

Еми тия са киорави заклевам се Мексес ме кефи сигурно от 5-6 години вече...аз незнам какво са чакали толко време "големите" отбори

mr_nice_guy
13.12.2009 17:33

сигурен съм, че Ютд ще вземат централен защитник