Бербо към Шиърър: Бях фен на Нюкасъл, но само заради теб

01:23
Бербо към Шиърър: Бях фен на Нюкасъл, но само заради теб
Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов успя да осъществи още една от мечтите си, след като не само се срещна със своя идол Алън Шиърър, но бе интервюиран от него в предаването "Футбол Фокус" на "БиБиСи".

Един от най-великите нападатели в историята на футбола Шиърър взе специално интервю от българския нападател на стадион "Олд Трафорд". Бербо бе попитан дали след няколко години би облякъл фланелката на Нюкасъл, а българинът отговори:

"Не, аз същ щастлив в Манчестър Юнайтед. Бях от Нюкасъл, най-вече заради теб. Преди това, когато ти стана шампион с Блекбърн, аз бях фен на Роувърс".

Шиърър, който води предаването по британската медия, попита Бербатов какво мисли за престоя си в Манчестър Юнайтед. Българинът заяви:

"Тук всичко е такова, каквото си го представях. Нещата вървят добре за мен. Не се оплаквам. Манчестър Юнайтед е един от най-великите клубове в света. Все пак аз играя с най-добрите играчи в света. Нашият мениджър е толкова години начело на този клуб. Аз се уча и продължавам да се развивам. Феновете видяха добри голове и пасове от мен, но аз искам да правя това във всеки един мач. Моята основна цел е да показвам най-добрата си игра във всеки един мач. Трудно ми е понякога, защото хората изискват много от мен, все пак платиха толкова много пари за мен. Но така и трябва да бъде. Аз обаче давам всичко от себе си и още в първия си сезон станах шампион на Англия".

Шиърър попита Митко дали му липсва Кристиано Роналдо, а благоевградчанинът заяви:

"Разбира се, че ни липсва. Всеки чувства липса, когато загуби толкова добър играч. Нормално е. Всеки отбор обаче може да се справи без всеки един играч. Имаме хора, които да го заменят".

Бившата звезда на Нюкасъл попита Бербатов и дали не му е тъжно, че повечето му съотборници ще играят на Световното първенство, а той и България - не. Капитанът на "лъвовете" отговори:

"Явно е, че ние ни сме голяма страна като Англия или Бразилия. Ние обаче имаме много добри играчи и се надяваме да успеем следващия път. За мен това е последен шанс, все пак всички остаряваме. Ще се пробваме обачe пак. Аз съм горд, че станах голмайстор на България. Това бе един от най-хубавите моменти в моята кариера. Прекрасно е да вкарваш голове за родината си и се радвам, че счупих рекорда. Сега, трябва още да израствам, но знам, че като погледна един ден назад и видя какво съм направил за моята родина, ще съм щастлив".

В дългото интервю, което е поместено като видеоматериал на сайта на "БиБиСи", Бербатов благодари на своя баща за подкрепата през годините, признава, че сър Алекс Фъргюсън е съвсем различен човек в съблекалнята от това, което се пише за него в медиите и признава, че се учи от легенди като Гигс, Скоулс и Невил. Бербо допълва, че обича да гледа малката си дъщеричка Деа, когато се прибере у дома и допълва, че не обича да играе голф.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tankicha
14.12.2009 13:44

Берба е най-големия. Продължаваи така и ще успееш със златната топка. АЗ САМ ТИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФЕН БЕБРАА!!