Реал подчини Валенсия в уникален спектакъл на \"Местая\"

00:52
Реал подчини Валенсия в уникален спектакъл на \"Местая\"
Реал Мадрид спечели дългоочакваното дерби с Валенсия на "Местая" с 3:2 в спиращ дъха футболен спектакъл. Въпреки липсаха на двете си най-големи звезди Кака и Кристиано Роналдо, мадридчани показаха, че са изключително класен отбор и намалиха преднината на Барселона на върха на пет точки.

В началните минути на срещата домакините успяха да упражнят известен натиск и на няколко пъти затрудниха отбраната на "белия балет". Пабло и Матийо получиха добри възможности да открият резулата, но ударите им бяха неточни. След първите десет минути Реал се поокопити, но в 17-а минута Хуан Мата бе изведен на чиста позиция от Евер Банега. Шутът на Мата бе отразен от шпагат на Ласана Диара, който предотврати гол в мрежата на своя тим.

След това Реал овладя инициативата и момчетата на Пелегрини започнаха повече да владеят топката и изнесоха събитията в полето на "прилепите".

В 28-а минута Карим Бенземе нахлу в наказателното поле на гостите, но ударът му с левия крак мина встрани от вратата.

Пет минути преди края Гонзало Игуаин изскочи на чудесна позиция, но изстрелът му бе доста разочароващ и прелетя доста далеч от целта. В самия край на полувремето Серхио Рамос стреля с глава след изпълнение на корнер. Топката се удари в страничната греда и бе изчистена от отбраната на Валенсия.

В 45-а минута Пепе от гостите получи травма след единоборство с Давид Вия. Защитникът бе заменен принудително от Езекиел Гарай.

След почивката Реал продължи да опитва по-настойчиво да открие резултата. Това се случи в 55-а минута, когато Карим Бензема напредна отляво, влезе в пеналта и центрира топката на главата на Игуаин, който намери мрежата за 0:1.

Пет минути по-късно Валенсия изравни след чудесно центриране на Жереми Матийо към Давид Вия. Нападателят за пореден път показа своя нюх към гола и след удар с глава не остави шансове на Икер Касияс - 1:1.

Реал обаче показа характер и бързо си върна преднината. В 65-а минута Марсело направи чудесен пробив по крилото, влезе в наказателното поле на домакините и намери с остро центриране Игуаин. За аржентинския реализатор не бе трудно със мощен шут да отбележи втория си гол в мача - 1:2.

Въпреки че "кралския клуб" водеше в резултата, в 74-а минута Пелегрини пусна трети нападател в лицето на капитана Раул, като теренът бе напуснат от Рафаел Ван Дер Ваарт.

Десет минути преди края Матийо пусна пас през центъра на отбраната за резервата Хоакин, Касияс сбърка с излизането и бившият халф на Бетис възстанови статуквото 2:2.

И точно когато всички си мислеха, че сращата ще завърши по този начин, Реал поведе за трети път. В 83-а минута резервата Езекиел Гарай се извиси над Марчена и с глава прати топката в мрежата на Сезар - 2:3. Шаби Алонсо центрира по чудесен начи за високия защитник.  Така в крайна сметка "белия балет" прибра трите точки от негостоприемния "Местая" и остава в борбата за титлата.

Валенсия - Реал Мадрид 2:3

0:1 Игуаин 54-а мин
1:1 Вия 60-а мин
1:2 Игуаин 65-а мин
2:2 Хоакин 80-а мин
2:3 Гарай 83-а мин


Валенсия:
Сезар, Бруно, Наваро, Деалберт, Матийо, Албелда, Марчена, Пабло, Банега, Мата, Вия

Реал Мадрид:
Касияс, Серхио Рамос, Арбелоа, Раул Албиол, Пепе, Ласана Диара, Шаби Алонсо, Ван Дер Ваарт, Марсело, Игуаин, Бензема

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

troublesome86
13.12.2009 11:48

Реал Мадрид в следващите 5 години ще вземат ШЛ поне 2 пъти със сигурност..Само им трябва да се обиграят и са машини за купи..Реал=Барса на стероиди

fuLL_Tim3
13.12.2009 11:41

браво беее..... не вярвах без Роро и Кака *beer* *party*

GodOfHatred
13.12.2009 11:25

Да видя се кой е по-добър този отбор който играе честно и не печели винаги с купени рефери и се казва Реал Мадрид!!!Накрая те ще са шампиони не реферския отбор.

Cris_7
13.12.2009 10:28

И да бият ,накрая Барса ще са шампиони ,както сега! Видя се кой от двата отбора е по-добър! САМО БАРСА *beer*

VasilGeorgiev
13.12.2009 03:07

Ай ся разбирачите, които казваха, че без Кака и Роналдо Реал нямат шанс да победят и даваха твърди прогнози 1 да видим кво ще кажат!

GodOfHatred
13.12.2009 01:01

Кви рефери бе балъци.Това да не е Барса дето всеки мач им дават по една измислена дузпа *lol* Реал ги смаза това е истината.Ако не се беше контузил Пепе нямаше да пуснат головете.

MB_KrisS
13.12.2009 01:00

Страхотно второ полувреме и за двата отбора *thumb_up*

RealSoul
13.12.2009 00:59

Real победиха съвсем честно,за хора с никове от сорта "Lud1a" "loshiq" и "ненормалния" ,явно винаги някой ще им е виновен.
Победата е на лице,сега тихо!

Lud1a
13.12.2009 00:56

А защо не написахте как садиата буташе реал??? И как Серхио Рамос трябваше да бъде изгонен ???