Барса триумфира и в каталунското дерби

22:56
Барса триумфира и в каталунското дерби
Барселона постигна поредната си важна победа през този сезон, надвивайки Еспаньол с 1:0 на "Камп Ноу" в среща от 14-я кръг на Примера дивисион.

С този си успех момчетата на Гуардиола дръпнаха с осем точки пред втория Реал Мадрид, но "белия балет" има две срещи по-малко.

"Блаугранас" бяха без контузения Лионел Меси, който бе заменен в титулярния състав от младока Педро.

Именно юношата на Барса още в 13-а минута можеше да открие, след като остана сам срещу вратаря, ударът на Педро обаче не попадна в целта.

Три минути по-късно Тиери Анри бе изведен от Ибрахимович очи в очи с Карлос Камени и ловкият страж успя да избие удара на французина.

Барса натискаше и логично в 38-а минута "блаугранас" стигна до гол. Шави Ернандес бе фаулиран в пеналта и реферът отсъди дузпа. Решението на съдията бе малко спорно, но в крайна сметка Златан Ибрахимович намери мрежата на Еспаньол за 1:0.

През второто полувреме мачът стана по-отворен и Иван Алонсо от символичните гости стреля опасно към вратата, но топката мина встрани.

Ибра бе близо до втори гол двайсет минути преди края, но шутът му мина над горната греда.

В 78-а минута домакините бяха отново близо до удвояване на преднината си. Шави центрира от корнер за Пике, но той не успя да намери мрежата след удар с греда.

В крайна сметка Хосеп Гуардиола изведе своя тим до поредния важен успех и каталунците все още продължават да мечтаят да повторят требъла си от миналата кампания.

Барселона - Еспаньол 1:0

1:0 Ибрахимович 38-а мин

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Максуел, Шави, Туре, Иниеста, Педро, Анри, Ибрахимович

Еспаньол:
Камени, Ронкаглия, Парея, Виктор Руиз, Чика, Баена, Форлин, Коро, Верду, Луис Гарсия, Иван Алонсо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SchweppesS
13.12.2009 12:23

Оф аре стига ся почнахте пак се ни давали дузпи, тва ни е първата дузпа за този сезон ако не се лъжа във всички турнири или да е най-много втората

MB_KrisS
13.12.2009 00:55

Абе не беше "малко" спорно, беше адски спорно. Не че Барса нямаше да бият и без дузпата, но тя не съществуваше. Шави изгуби равновесие и....както обикновено става в Испания, за това се дава дузпа на грандовете.

DenteMente
13.12.2009 00:49

Абе незнам ама Давид Вия да се маха от тоя шлякан отбор *sick* Ако не е той ще се борат да не изпаднат

radenberger
13.12.2009 00:09

crissttiano а лебидите с колко трябваше да паднат през 1-вото полувреме защото май при едно от положенията за валенсия маи нямаше никаква засада

Barca_fen112
12.12.2009 23:30

crissttiano прав си ,че не беше дузпа ,но също така уинер скри и факта ,че бе спестен чист червен картон(втори жълт) за играч на Еспанюл.... но това са подробности и междодругото ах колко си долен *joking*

petiooooo
12.12.2009 23:08

Браво мойте момчета!Поредна победа *wink* Макар и с дуспа,това са си 3 точки,но все пак това не е в стила на Барса да бият с 1-0 *sad* Но все пак браво *smile*Златната топка на Меси ги надъха *lol*

crissttiano
12.12.2009 23:08

уинър пак скрихте нещо *joking* само не ма псувайте "разбирачите" *lol* уинър що не написахте че дузпата за Барса е несъществуваща бре *smile* може да играха по-добре но ако бяха дали такава дузпа днес за Юнайтед статията щеше да е "Съдията спаси Юнайтед от позор" колко сте долни *sick*

soni_14
12.12.2009 23:06

честита поредна победа очаквах с по - вече да бием Еспаньол но важното че ги надиграхме и взехме 3 те токчи *beer*

Barca_fen112
12.12.2009 22:59

Честита победа каталунци.Много тежък и много труден мач ,но в крайна сметка по-класния и по силен отбор спечели.Видя се ,че футболистите бяха доста уморени и разсеяни което доста усложни положението ,но благодарение на по-голямата класа заслужено спечелихме поредните 3 точки *beer* *party* *thumb_up*