Прекрасни голове и страхотна драма между Сток и Уигън

16:47
Прекрасни голове и страхотна драма между Сток и Уигън
Сток Сити и Уигън направиха зрелищно равенство 2:2 на "Британия стейдиъм" в среща от 16-я кръг на Висшата лига.

В началото на мача представянето и на двата тима не бе особено впечатляващо и те трудно създаваха нещо смислено във фаза атака.

В 15-а минути гостите излязоха напред в резултата с гол на Емерсън Бойс, който се възползва от грешка в атбарната на "грънчарите" след изпълнение на фаул и отблизо матира Томас Сьоренсен.

Домакините подобриха представянето си, след като започнаха да изостават в резултата. Особено активни за Сток бяха дуото нападатели Тунджай и Рикардо Фулър.

Осем минути преди почивката Тунджай Шанлъ получи хубав пас, напредна в наказателното поле на гостите и от малък ъгъл, с левия крак, промуши топката през краката на Къркланд за 1:1.

През второто полувреме "грънчарите" бяха абсолютни господари на терена и пресираха своя опонент още в неговата половина. Невероятни пропуски направиха Фулър, Тунджай и Уилън преди в 70-а минута Уигън пак да излезе напред в резултата.

Мейнър Фигероа вкара рядко красив гол от над 50 метра и направи за смях вратаря на домакините Сьоренсен, който изобщо не очакваше прецизния удар на левия бек.

Две минути по-късно, след корнер, Сток изравни. Райън Шоукрос се извиси над излезлия Къркланд и "Британия стейдиъм" отново избухна в радостни възгласи.

До края домакините продължиха да търсят победата, но в крайна сметка не успяха.

В последните секунди на мача реферът отсъди дузпа за Уигън за нарушение на Роберт Хут срещу Жорди Гомес. Сьоренсен обаче спаси удара на Родалега и спаси точката за домакините.

Сток Сити - Уигън 2:2

0:1 Бойс 15-а мин
1:1 Тунджай 37-а мин
1:2 Фигероа 70-а мин
2:2 Шоукрос 73-а мин

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
12.12.2009 16:52

бати лудата висша лига, 4-5 поредна изпусната дузпа в лигата, гол зад центъра, положения, обрати, и то тва са отбори коит са в долната половина на класирането и играят такъв футбол *thumb_up*