Бижутерски гол на Спас Делев прати ЦСКА на 1/4 финал за Купата

17:51
Бижутерски гол на Спас Делев прати ЦСКА на 1/4 финал за Купата
ЦСКА победи Литекс с 1:0 в най-интригуващия мач от осминафиналите за Купата на България.

Двубоят на "Българска армия" бе бърз и интересен, но чистите голови ситуации през първото полувреме липсваха. За сметка на това нервите и спречкванията между футболистите изобилстваха. През втората част "армейците" бяха по-добрият отбор и стигнаха до успеха след страхотен гол на Спас Делев.

Съперниците се захапаха още от самото начало. "Червените" бяха по-активният тим, а гостите разчитаха предимно на контри. Халфовете на домакините се опитваха с дълги извеждащи пасове на намерят Спас Делев и Тодор Тимонов в предни позиции, но без успех.

Чистите голови положения липсваха, а двата тима на 3-4 пъти много сериозно се спречкаха, но главният съдия Александър Костадинов успя да овладее ситуацията.

В средата на полувремето "оранжевите" затрудниха защитата на ЦСКА с няколко опасни центрирания, но бранителите на домакините се справиха. В 32-а минута пък Ивелин Попов падна театрално за дузпа, но реферът остана безмълвен. Действията много бързо се прехвърляха от едната врата към другата, но футболистите грешаха при решителния пас.

В 40-а минута Здравко Чавдаров се намеси решително при шут на Христо Янев от пряк свободен удар.

ЦСКА започна вихрено второто полувреме и натика съперника в собственото му поле. В 47-а минута Йордан Минев шутира, но малко над вратата на Урош Голубович. Минута по-късно обаче Спас Делев с чудесен удар от границата на наказателното поле откри резултата. Стражът на ловчанлии се разтегна максимално, но не успя да хване хубавия шут на дребничкия футболист.

Последва мигновена реакция и натиск на Литекс. Янев стреля от фаул, но Чавдаров улови. Последваха две опасни, но безрезултатни центрирания пред вратата на домакините. "Червените" отговориха с хубава контра в 55-а минута, но бранителите на "оранжевите" някак си се справиха. В 63-а минута Делев опита да повтори изпълнението си при гола, но този път шутът му мина малко встрани.

Атаките на ЦСКА станаха много опасни, а футболистите на Литекс не успяваха да организират нищо запомнящо се в предни позиции. В 71-а минута Тодор Янчев стреля към Голубович, но стражът изби. Осем по-късно Чавдаров хвана шут на Христо Янев.

До края "червените" с разумна игра успяха да задържат преднината си и се класираха за следващата фаза на турнира.

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: Чавдаров, Минев, Виданов, Св.Петров, Попов, К.Стоянов, К.Янев, Т.Янчев, Руи Мигел, Тимонов, Делев

Литекс:
Голубович, Венков, Петков, Янев, Том, Сандриньо, Дока, Николов, Кишишев, И.Попов, Йеленкович
 
 
 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DenteMente
13.12.2009 00:38

Говедата да паднат утре? Абе брато жалак си ти и хората като тебе *sick* Статия за ЦСКА ти си пишеш за Левски...ВИЕ БИЕТЕ И НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ТОВА А,чЕ ИСКАТЕ ЛЕВСКИ ДА ПАДНЕ *lol* Абе ти си смешен бе...ти не си фен на ЦСКА ти си някакво хейтарче антифенче на Левски *stop* Нямам думи....като паднахте от Перничани с 0-3 коментарите бяха е време беше неможе само говедата да се излагат! Абе гледайте си отбора като бие се радвайте а не мислете лошото на Левски просто са жалки хора като теб

Cris_7
12.12.2009 23:05

Само ЦСКАААА *beer* Прекрасен гол на Спас Делев *thumb_up*

drummer
12.12.2009 19:08

Ха-ха-ха! Тези ловешки мисирки ли ще стават шампиони...? Тези,които Любослав Пенев победи с 5-6 контузени футболисти, и един нападател от...с.Ключ! *lol*

genchooo
12.12.2009 18:51

е пичове кога жребия за 1/4 финала *smile*

frozzzen
12.12.2009 18:37

Гола на Делев е много добър. Така трябва да правят всички наши отбори да бият отдалеч, а не да искат да влязат с топката във вратата... БР ЦСКА (само ЦСКА) *thumb_up*

Resorter
12.12.2009 18:35

Тъпо ли ви е оранжеви подкупници, без уреден мач губите всяко дерби. Смешки! И да уточня, не съм ЦСКА-р, нито Левскар.