Славия съсече Локомотив в здраво столично дерби

14:52
Славия съсече Локомотив в здраво столично дерби
Славия надигра Локомотив София с 2:1 на стадиона в квартал "Надежда" в столичното дерби от осминафиналите на турнира за Купата на България.

Мачът започна под силен снеговалеж и теренът бе доста тежък. Двата отбора започнаха здрава битка още след първия съдийски сигнал и началните минути изобилстваха от здрави единоборства в калта, като головите положения липсваха.

В 14-а минута домакините стигнаха до гол след първата си по-сериозна атака в срещата. Топката бе центрирана отляво и попадна в непокрития Зоран Балдовалиев, който беше в положение на явна засада в момента на паса. Македонецът не уцели топката в първия си опит да разстреля М Боли. Роберт Петров се върна да покрие нападателя и направи отчаян шпагат. Все пак, обаче Балдовалиев успя да овладее и с не особено силен удар отблизо откри резултата.

Вили Вуцов се разкача като побеснял овен след този гол. В тази ситуация треньорът на Славия бе напълно прав, тъй като в момента на паса за гола имаше сто процентова засада.

След гола на Балдовалиев двата състава продължиха здравата битка на терена, като темпото бе доста бързо за българските стандарти. И Локо, и Славия изглеждаха решени да стигнат до успеха в тази среща и може би това увеличаваше грешните подавания и правеше двубоя доста скучен за гледане преди почивката.

Точно когато всички очакваха съдията да свири края на полувремето, Славия изравни резултата. Дубала бе изведен зад гърба на защитата на "железничарите" в 41-а минута. Нападателят елегантно преодоля вратаря и чукна топката в опразнената мрежа. Символичните домакини искаха страничния рефер да отсъди засада, но в тази ситуация нападателят бе на една линия с бранителите, така че голът отвсякъде си беше редовен.

Три минути по-късно Иван Бандаловски получи заслужен втори жълт картон, след като здраво "изряза" левия бек на Славия Роберт Петров.

През второто полувреме, логично Славия, натисна своя противник и се опита да оползотвори своето числено превъзходство. В 58-а минута Галин Иван изпълни коварно пряк свободен удар, вратарят с мъка изчисти, но после топката бе центрирата в пеналта. Последва меле в наказателното поле на "железничарите", после кълбото отново достигна до Галин Иванов и човекът, известен с връзката си със сексбомбата Десислава, с бомбен удар изведе "белите" напред в резултата за кеф на Вили Вуцов и "многобройните" фенове на тима.

Десет минути преди края Мартин Камбуров можеше да изравни резултата, но ударът му с глава отблизо срещна горната греда на Славия. Междувременно двете агитки бяха пред сбиване, като привържениците на Локо се хвърлиха към клетката, където бяха техните бели опоненти. Десетината полицаи обаче успяха да озаптят "огромната" тълпа.

В 88-а минута Жуниор от Славия излезе сам срещу вратаря, но и той тресна горната греда. В крайна сметка Славия успя да вземе дербито и се класира на четвъртфинал.

Локомотив София - Славия 1:2


1:0 Балдовалиев 14-а мин
1:1 Дубала 48-а мин
1:2 Г. Иванов 58-а мин

Ето и резултати от другите осминафинали, играни от 13.00 часа в събота:

Марек - Калиакра 1:5

Миньор Перник - Сливен 1:0

Черноморец Поморие - Ботев Враца 1:0

Марица - Чавдар Етрополе 0:1 след продължения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KILLna7
12.12.2009 15:20

Леле нямам думи за иначе неграмотно написаната статия ! *lol*

top4o_1994
12.12.2009 14:58

Славия направиха силен завършек на сезона в А групата и сега в купата бият и то с хубава игра браво на Вили...