Прогнозите на Ники Веселинов - 6-и кръг

21:07
Прогнозите на Ники Веселинов - 6-и кръг
Шестият кръг от шампионата във Висшата лига започва ударно с най-интересния мач от програмата: Евертън - Ливърпул. Останалите двубои отстъпват по интрига и няма да са толкова атрактивни за гледане, но пък предлагат нелоши възможности за прогнозиране  "на сигурно". Набиват се на очи няколко очаквани домакински победи, плюс дежурната двойка за Челси когато е гост. Разбира се коефициентите няма да са големи, но при прогнозирането на такива срещи е нормално да се търси логичен изход на двубоя. Не забравяме разбира се основното правило - няма сигурен мач.

Събота, 27 септември

14.45 часа : Евертън - Ливърпул - Х, гол / гол

Този мач от гледна точка на цветовете на екипите и характера му на местно дерби е еквивалент на нашия "голям" мач Левски - ЦСКА. Приликите свършват дотук, но има и още една - непредвидимост на крайния резултат. Временното класиране и формата е без значение. Това е 179 ливърпулско дерби, като статистиката, специално за мачовете на терена на домакините, сочи пълно равенство в баланса победи - загуби. За да не предлагам безсмислената прогноза 1 Х 2, нека опитаме със знака за равенство.

17.00 часа : Астън Вила - Съндърланд - 1 Х

Хиксът в този двубой е само като застраховка, нещо важно когато става дума за почти сигурна на пръв поглед единица. Вила е в отлична форма, вкарва във всеки мач и у дома през годините има убийствено превъзходство над "черните котки". Съндърланд в този шампионат играе по-силно навън, отколкото в къщи, има много нови футболисти и засега не може да се прецени доколко е силен. И двата отбора играха несериозно през седмицата за Купата на Лигата, като бирмингамци отпаднаха от Куинс Парк, а "котките" биха с дузпи слабака Нортхямптън. Логично е да не взимаме под внимание тези резултати.

17.00 часа : Фулъм - Уест Хям - 1 2, гол / гол

Затруднявам се да дам прогноза с един знак за тази среща. Дотук в Лигата, двата тима печелят домакинствата си и губят гостуванията. От 2002 г. на терена на Фулъм, "чуковете" са без поражение, имат 4 победи, включително миналия сезон и едно равенство. В състава се завръщат важни играчи: Крейг Белами и Калъм Дейвънпорт. Неприятностите са свързани с арестуването, в ранни зори във вторник, на Карлтън Коул за шофиране пиян и компенсацията от 30 млн. паунда, които иска Шефилд Юнайтед за нередовната картотека на Тевес преди две години. Плюс за домакините е безпогрешното им представяне пред собствена публика и авторитетната победа над Арсенал във втория кръг.

17.00 часа : Манчестър Юнайтед - Болтън - 1 тв., над 2,5 гола

От дъжд на вятър Болтън взема по нещо на "Олд Трафорд", но това е толкова рядко, че не заслужава да се споменава. В последните си три домакински срещи с този съперник Юнайтед вкара 10 гола. Може да се опита и следната патриотична, но и логична прогноза: Бербатов - първи голмайстор в мача.

17.00 часа : Мидълзбро - Уест Бромич - 1

В състава на Боро се завръща след контузия Мидо, а ще отсъства капитанът Погатец. Той бе наказан за 3 мача, след като във вторник едва не уби на терена Посебон от Ман.Юнайтед. Домакините са по-класният състав и са категоричен фаворит за трите точки. Бирмингамският клуб се бори за оцеляването си, като разчита да трупа актив предимно на собствен терен. Неприятна вест е, че важен бранител като Нийл Клемънт ще е извън строя поне до Нова година.

17.00 часа : Нюкясъл - Блекбърн - 2

Обидно е да се дава такава прогноза за домакински мач на Нюкясъл, но ситуацията в отбора води точно към знака 2. Няма мениджър, който да се престраши да замести напусналия Кийгън, президентът е вдигнал ръце, защото не може да намери купувач за клуба. Логично е играчите да играят без желание и самочувствие. Блекбърн ще е две седмици без вратаря си Робинсън (растежение), но заместникът му Джейсън Браун (национал на Уелс) се справи добре при победата над Евертън за Карлинг Къп в сряда.

17.00 часа : Сток Сити - Челси - 2 тв., няма гол

Не виждам как домакините ще вкарат гол на лондончани, камо ли да им измъкнат точка. Няма невъзможни неща във Висшата лига, но все пак да не се увличаме по фантастиката и да заложим на логичното. Нищо че в миналия кръг Сток открадна точка на Ливърпул. В сряда, с победата си за Купата на лигата като гост над Портсмут (4:0), Челси доказа, че този сезон ще търси победи навсякъде и във всички турнири.

19.30 часа : Арсенал - Хъл - 1 тв., над 2,5 гола

Ясна среща. Домакините дори и с тийнейджърите си резерви вкарват средно по 2-3 гола на мач и имам предчувствието, че горкия Хъл може да отнесе як бой. Справка срещата Болтън - Арсенал 1:3 миналата събота. Тогава след като губеха с 0:1 артилеристите така се разиграха, че буквално скриха топката на съперника си за 15 минути. Успокоиха се чак когато вкараха две попадения за 1 минута и обърнаха резултата.

Неделя, 28 септември

15.30 часа : Портсмут - Тотнъм - 1

Единицата не е твърда в никакъв случай. Домакините загубиха в миналия кръг от Ман. Сити с 6:0, а в сряда паднаха здраво и за Карлинг Къп. Наложи се дори мениджъра Хари Реднап да прави специално изявление в защита на вратаря Дейвид Джеймс за допуснатите 10 гола в два мача. Да не забравяме обаче, че Портсмут разполага с много силни и обиграни играчи. Тотнъм прави най-лошия си старт от половин век насам и все още е единствения тим във Висшата лига без победа този сезон. Новите играчи все още свикват един с друг и може би на привържениците на "шпорите" ще им се наложи да преглътнат една от последните загуби, преди да се стигне до очакваното излизане от "дупката".

18.00 часа : Уигън - Манчестър Сити - 1 2, над 2,5 гола

Труден за прогнозиране сблъсък, заради непостоянството на двата отбора. Ако се разиграят и имат ден, и двете нападения могат да отбележат дори и 4-5 гола в даден мач, но това не е всеки път. Сити играе трудно като гост на терена на съперника си. За тази среща е по-добре да не се правят прогнози. Ако все пак държите да изразите предпочитания в този двубой и Манчестър Сити ви е по-симпатичен заради българите там опитайте с двойка. Ей така за спорта.

Успех !

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gratisi
27.09.2008 08:42

От четирите Големи отбора,само Ливърпул би трябвало да е по-притеснен.Другите не вярвам да имат проблеми.Във останалите мачове прогнозите с един знак са доста смела работа.
Веселинов,опитай да прогнозираш всички мачове от Премиършип например със 2тр и 3дв плюс един точен резултат.

Bat_Orlyo
27.09.2008 02:18

Съгласен съм, че повечето му прогнози са насигурно, а част от другите са само щото трябва да се отчете за всеки мач с прогноза. В този кръг има мачове, които не са за пипане. Но аз уважавам Ники Веселинов и му се доверявам за част от тях. И все го свързвате с Диема, а той беше много кратко там. Той си е от "старата гъзария", БНР - "Спорт и музика".
Моите прогнози в 1 знак са следните: Ев-Лив 2, АВ-Сън 1, Фул-УХ х, Мид-УБ х, Нюк-Бле 2, Пор-Тот х, Уиг-МС 2. Другите са ясни и в този кръг мисля, че ще си излязат, но не струва да се играят. Желая Ви късмет на всички!

sasho75
27.09.2008 01:06

Хора,човека дава прогнози на сигурно,но англия си е англия,затова на мен ми се струва,че може и да има поне 1 бомба в "твърдите"мачове.Що се отнася за обосновките му-струва ми се,че е объркал знаците на помпи и тотнъм-би трябвало по неговата логика да Х2,а не 1Х както го е прогнозирал-слаба форма на помпи,потенциал в тотнъм-от къде на къде 1Х

Mortengamst
27.09.2008 00:44

Дали тоя е познал миналия кръг Ливърпул - Стоук Сити (0:0); много смели прогнози дава тоя човек

Mortengamst
27.09.2008 00:41

Всеки мач е различен бе хора не го ли разбрахте.В англия последния отбор може да падне с 8 на 0 от от пред последния отбор и после да бие Арсенал(примерно).Не ги отписвайте новаците.

svetlio_vn
26.09.2008 23:25

Прогнозите са логични , добре обосновани и смятам , че голяма част от тях ще се сбъднат .

rabotlivia
26.09.2008 22:32

Напротив,миналия кръг ,позна една голяма част от мачовете,още повече,че преди известно време беше коментатор по Диема.Уважан от мен човек,що се отнася до прогнози от Англия.