Усманов контраатакува, увеличи също своя дял в Арсенал

14:49
Усманов контраатакува, увеличи също своя дял в Арсенал
Базираният в Русия милиардер Алишер Усманов и неговата компания "Ред енд Уайт Холдингс" увеличиха своя дял в лондонския Арсенал на 26.07%.

Американецът Стан Крьонке обаче остава най-големият акционер в тима, след като миналия месец се доближи с още една крачка до закупуването на "артилеристите", след като вече притежава 29.9% от тима от Лондон. Според стриктните правила, всеки акционер, който стигне котата 29.99% ще трябва да отправи формална оферта за закупуването на клуба и останалите акции на най-високата цена за акция на стоковата борса през последните 12 месеца.

Акционерите обаче не могат да бъдат принудени да продават и токава влизат в сила специални механизми. В Англия се намеква, че постоянното инсвестиране в Арсенал от страна на Крьонке цели да се парира вероятна агресивност на пазара от страна на Усманов. Лейди Нина Брейсуел-Смит, която напусна борда на лондонския тим през месед демекври миналата година, държи баланса на силите със своите 15.9% от Арсенал. Тя може да реши да ги продаде на Крьонке или Усманов, като така да определи новия собственик на "гънърс".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rokera_henry
12.12.2009 15:42

sten4-"В Англия се намеква, че постоянното инсвестиране в Арсенал от страна на Крьонке цели да се парира вероятна агресивност на пазара от страна на Усманов." Къде съм писал, че той е казал, че ще е агресивен на пазара и къде в цитираното от мен го пише това? *wink* А да сравняваш руски Милярдер с Митоь пищова...

Sten4
12.12.2009 09:09

rokera_henry то и Митьо Пиштова казва много работи ама ...???Не е важо какво казва ,а какво е намислил!Иска ми се управлението да не е в ръцете на един човек,както до сега ,но това е невъзможно *sad*

rokera_henry
11.12.2009 23:00

Дали е симпатяга не знам, ама кинтите му са симпатични *lol*ДД Няма да е зле този човек да закупи акциите, за да може да се конкурираме на Челски и на Манчо, защото в статията прочетох, че той щял да е агресивен на пазара.. А Арсенал се нуждаят от играчи..