Сръбски хулиган - убиец осъден на 30 години затвор

10:32
Сръбски хулиган - убиец осъден на 30 години затвор
Белградски съд осъди на 30 години затвор футболен хулиган, който през 2006 година уби запалянко на противников тим.

Фенът на Цървена Звезда Боян Хърватин бе част от групата хулигани, която нападна агитката на Вождовац с ножове на железопътна гара в сръбската столица, след която от раните си почина Боян Маич. Хърватин бе осъден на 30 години за убийство от първа степен, докато други трима обвиняеми получиха от една до три години зад решетките за участието си в сбиването.

Насилието по стадионите е един от най-големите проблеми на западната ни съседка. Фенове на Партизан убиха запалянкото на Тулуза Брис Татон преди няколко месеца, а миналата седмица виден сръбски журналист получи смъртни заплахи чрез интернет, след като разкри идентичността на няколко от убийците на младия французин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Last_Samurai
11.12.2009 11:13

Съгласен с марто. Но границата е много тънка и наказанията трябва да са по-сериозни. Все пак това е само спорт.

martototo
11.12.2009 10:38

Говорим апстрахирайки се от изявите на агитката извън терена... кадето стават голямите простоий...

martototo
11.12.2009 10:37

Като цяло много тъпо изпълнение.... но от друга гледна точка предпочитам да гледам публика като тази въс Сърбия от колкото като тази в Англия...кадето ходят по 70 хиляди на мач и седят и чоплят семки заедно и единственото нещо което се чува от публиката е ИМЕТО НА ОТБОРА И РАКОПЛЯСКАНИЯ......Друго си е като има динамика по трибуните ХОРЕОГРАФИЯ,БОМБИЧКИ, и тнт... който каквото ще да казва че е селяния и тнт.....ако публиката не спомогне да се осети тръпката от 1 мач мача става скучен....