Нифлор с най-високо КПД в \"А\" група, Илко Пиргов бие вратарите по ефективност

09:10
Нифлор с най-високо КПД в \"А\" група, Илко Пиргов бие вратарите по ефективност
Френският нападател на Литекс Вилфред Нифлор е бил най-полезният футболист измежду всички 395 играчи, участвали в есенния сезон на "А" група, пише "7 дни спорт".

Според статистиката, неговият коeфициент на полезно действие е най-висок. Нифлор е играл във всички 15 полусезонни мача, вкарал е десет гола и има две асистенции.

Определянето на най-полезния играч се извършва от сбора на изиграните мачове, головете и головите пасове. За есента Нифлор има най-висок актив, с общ сбор от всички показатели 27. След него в класацията се нареждат Мартин Камбуров от Локомотив София и Даниел Пеев от Пирин Благоевград.

Интересното е, че Левски и ЦСКА са много слабо представени в класацията. "Сините", които цял сезон бяха съсипани от вълна контузии, нямат нито един играч сред 15-е най-полезни. От ЦСКА е само Иван Стоянов.

В класацията има и трима вратари – Илко Пиргов от Черно море, Боян Пейков от Берое и Валентин Галев от Локо София. Тримата са играли във всички мачове на отборите си. При тях вместо отбелязани голове се вземат предвид мачовете, в които не са допуснали нито едно попадение. На мястото на асистенциите се броят спасените дузпи. От вратарите с най-добър актив е Пиргов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rokera_henry
11.12.2009 14:14

хахахххахаххаха нямаше как да не се засмея, като я видях тая статия.. Щом тоя дървар е с най-високо КПД в Бг първенството ни - представете си на какво ниво сме... хахахаххахахахахах УЖАС! *lol*

martototo
11.12.2009 10:42

Това дето ми го горовят че първенството ни ЕДВА ЛИ НЕ Е СТАНАЛА МНОГО ДОБРО щото няколко селски отбора вече са в борбата за титлата.... НЕ НА МЕНЕ ТИЯ просто другите отбори са паднали на тяхното ниво... тва е положението ТРАГЕДИЯ *thumb_up*

manunited666
11.12.2009 09:27

Това е най-случайния гол майстор в първенството.Почти всички голове са му някакви добавки от 2 метра на празна врата.Колкото и пъти да съм гледал мач на Литекс никога не е направил впечатление с игра.