Червенков: По-добри сме от ЦСКА, ще ги бием в София

16:04
Червенков: По-добри сме от ЦСКА, ще ги бием в София
Треньорът на Литекс Ангел Червенков заяви, че е оптимист за предстоящото гостуване на ЦСКА в осминафиналите на турнира за Купата на България.

Ето какво заяви бившият мениджър на Хартс за сайта на "оранжевите" преди сблъсъка, който ще се играе в събота от 16:00 часа на "Българска армия".


- Г-н Червенков, този път жребият не бе благосклонен към Литекс. Дори може да се определи като кошмарен.

- Не бих казал това. Жребият не кошмарен, нито труден. Нашият отбор играе по-добър футбол. По-силни сме от ЦСКА. Не случайно сме пред тях в класирането. По тази причина няма от какво да се безпокоим. Отиваме на "Българска армия" уверени и спокойни. И разбира се, с нужното самочувствие. Излизаме да спечелим срещу ЦСКА. Надявам се момчетата да покажат нужната концентрация.

- Съгласен ли сте с някои мнения, че Литекс е фаворит?

- Не сме фаворити. Просто отиваме в София да победим. Нямаме никакво право на грешки при този регламент на турнира.

- Какви са предимствата на ЦСКА?


- Единственото предимство е факторът домакинство. ЦСКА има добра публика, която стимулира отбора много. Но и този факт не може да ни уплаши.

- Какво мислите за организационните проблеми при съперника?

- Не ме интересуват. Гледаме си нашия отбор. Интересува ни единствено да продължим напред в турнира за Купата на България. Иска ми се дербито в събота да мине в коректен тон и феърплей.

- След победата над Спортист в 15 кръг се забеляза еуфория сред играчите?


- Няма еуфория, а само задоволство от добре свършената работа през есента. Но ни предстои още една отговорна среща. Трябва да завършим сезона по подобаващия начин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари