Бут: Обичам да им го вкарвам

08:20
Бут: Обичам да им го вкарвам
Вратарят на Байерн Мюнхен Ханс Йорг Бут е един от героите в мача. В 30-а минута той вкара дузпата за 1:1, като това е третият му гол от дузпа срещу Ювентус. Първият е през 2000 г., когато Хамбургер завършва 4:4 с италианците. Година по-късно вкарва при 3:1 за Байер Леверкузен. 26 гола от дузпа в Бундеслигата и 3 в Шампионската лига, това е сметката на Бут. "Той е моят №1 за дузпите, втори е Робен, а трети Швайнщайгер", разкри Ван Гаал.
Дали Ханс Йорг намери отбора, с който ще спечели Шампионската лига? През 2002 г. загуби финала с Байер Леверкузен. Предлагаме ви интервю с вратаря за немските медии, поместено в "7 дни спорт".

   
- Йорг Бут, бързо ли минаха секундите преди дузпата? И защо бихте вие?

- Така сме се разбрали. Видях, че двама-трима играчи ме викат и веднага ми стана ясно. Имаме добри изпълнители - Марио (Гомес) и Швайни. Аз винаги съм бил в списъка на треньора. Много съм радостен, но аз имам голям опит с Юве. Не за първи път им вкарвам гол.

- Мениджърът Нерлингер каза, че вие сте №1 за дузпите и винаги когато се чувствате добре, ги дават на вас. Случвало ли се е да не се чувствате добре?

- Не. Просто понякога не бия аз. При резултат 2:1 със сигурност нямаше да бия. Винаги зависи от резултата. А и когато един нападател вземе топката и е 100% сигурен, че ще вкара, няма начин да му мина отзад и да му я взема. Това е най-голямата грешка, която можеш да направиш. Много пъти съм виждал как двама се карат кой да бие и често след това някой се насира.

- Защо нямаше да изпълнявате при 2:1?


- Това беше само пример. Ако ни бяха дали дузпа малко преди края на мача, някой нападател щеше да иска да се пробва. При 4:1 пак нямаше да съм аз, защото тогава за един нападател е много по-важно да вкара гол.

- Трябваше ли му на Байерн мач "всичко или нищо"?


- Всички са много изненадани, че спечелихме убедително. Аз не съм изненадан. В последните мачове видяхте колко добър отбор сме. Ако сте ни наблюдавали внимателно, щяхте да разберете, че Байерн намери своята игра. Преди 3 седмици беше драматично, но ние се справихме заедно.

- Помага ли ви, че в 4 поредни мача започнахте с един и същ титулярен състав?

- Не е зле отборът да е обигран. От друга страна, винаги има момчета, които заслужават да влязат. Преди - Андреас Отъл, днес например Тимошчук. Треньорът познава добре всеки от нас. На прав път сме.

- Знаехте как да играете срещу Юве. Надхитри ли Ван Гаал Чиро Ферара?


- Няма спор - нашият треньор е голям познавач и тактик. Винаги се подготвя отлично за съперниците и подрежда отбора правилно. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ra3oR
02.01.2010 01:17

"Обичам да им го вкарвам" .. бр бе дебили *thumb_up*

Lollipopp
10.12.2009 13:45

ебахти и статията *lol* такива изречения има че все едно са говорени в някоя махала *sick* winner ИЗЛАГАТЕ СЕ *joking*

arsenov
10.12.2009 12:08

3 гола, Бут се гаври с жабите кат готвач в китаиски ресторант *lol* *lol*