Интер прати Рубин в Лига Европа

23:57
Интер прати Рубин в Лига Европа
Италианският шампион Интер победи с 2:0 тима на Рубин Казан в 6-и последен мач от груповата фаза на Шампионска лига и се класира за 1/8-финалната фаза на турнира.

Първата сериозна опасност създадоха гостите в 18-а минута. Алехандро Домингес изведе Гьокдениз Карадениз с отличен пас през трима бранители на Интер на стрелкова позиция, но ударът на турския национал бе избит в корнер от стража на домакините Жулио Сезар.

Пет минути по-късно хубава флангова акция на Рубин завърши с пас към Муравски, чийто удар обаче бе блокиран от Лусио.

След много груба грешка в отбраната на гостите в 30-а минута Марио Балотели подаде с пета на Самуел Ето\'о и бившият нападател на Барселона разстреля стража на домакините Ружиков.

Втората част започна доста по-силно за състава на Рубин Казан и бяха създадени няколко голови опасности, при една от които Гьокдениз Карадениз бе оставен непокрит на границата на наказателното поле на Жулио Сезар, но изстрелът на турчина мина над напречната греда. В 53-а минута пък Деян Станкович бе заменен заради контузия от Естебан Камбиасо. Именно аржентинецът можеше да удвои резултата в полза на Интер, след много хубав удар с левия крак от средна дистанция, но стражът на Рубин Ружиков показа вещина.

В 64-а минута младият нападател на Интер Марио Балотели реализира втори гол за домакините, след като отправи топовен изстрел от 34 метра след изпълнение на пряк свободен удар фронтално на вратата на Робин. Така Интер се класира за 1/8-финалите на надпреварата като втори тим в групата, след лидера Барселона.

Стартови състави:

Интер: Сезар, Санети, Майкон, Лусио, Мота, Станкович, Самуел, Снайдер, Милито, Балотели, Ето\'о

Рубин: Ружиков, Навас, Семак, Салуквадзе, Домингез, Рязанцев, Нобоа, Калешин, Попов, Муравски, Карадениз

Интер - Рубин Казан 2:0
1:0, Ето\'о, 30\'
2:0, Балотели, 64\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenal_kings
10.12.2009 08:59

Пет минути по-късно хубава флангова акция на Динамо завърши с пас към Муравски, чийто удар обаче бе блокиран от Лусио.
*lol* попрваете го ве *lol*

RABIES
10.12.2009 08:50

Статията уж е за мача Интер - Рубин, а по някое време се споменава и Динамо Киев ... Оправете го, ак ообичате *smile*

DenteMente
09.12.2009 21:16

Абе наредете играчите поне по постове...ебати безобразието...Станкович след него Самуел *sick* Аре потрудете се малко егати 50% от статийте ви има правописни грешки а в другите 50% не си давате зор да изглежда добре статията *angry*