Левски се затича към \"Тича\" след труден успех над Брестник (видео)

14:46
Левски се затича към \"Тича\" след труден успех над Брестник (видео)
Левски победи трудно скромния Брестник 1948 Пловдив с 2:0 като гост в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Двубоят бе равностоен, а пловдивчани на моменти дори надиграваха експерименталния в тази среща състав на шампионите. Георги Христов и Йордан Милиев бяха авторите на попаденията за Левски и пратиха отбора си на 1/8-финал срещу Черно море в неделя на "Тича".

"Сините" се опитаха да натиснат и в първите 5 минути се задържаха продължително в половината на домакините, но не успяха да организират нищо опасно. След това пловдивчани изнесоха играта в по-предни позиции и само в разстояние на 2 минути имаха 3 много добри ситуации за гол.

Първо Байрев в 7-а шутира от границата на наказателното поле, но Митрев изби. При последвалия корнер отново стражът на шампионите се намеси решително, а след това футболист на Брестник стреля с глава в аут от добра позиция.

В 15-а минута Георги Христов бе изведен в полето на пловдивчани, но си затвори много ъгъла и стреля в...тъч. Три по-късно футболист на домакините центрира опасно вред вратата на Митрев, но никой не успя да засече топката и кълбото мина покрай страничната греда.

В 24-а минута след центриране на Саша Симонович обаче Христов се извиси и след не особено силен удар с глава прати топката под гредата за 1:0 в полза на "сините". След попадението Левски продължи да владее повече топката, но въпреки това футболистите на Брестник организираха 2-3 сериозни атаки.

В 37-а минута Симонович центрира опасно, Личев излезе неразчетено и опразни вратата, но за негово щастие играчите на гостите не успяха да се възползват. До края на полувремето Брестник се опита да изравни, а шампионите организираха няколко опасни контри, но в крайна сметка почивката дойде при гол аванс за столичани.

Втората част започна с разпокъсана игра в средата на терена. В 53-а минута Левски организира опасна атака, но Личев силурно улови острото центриране по земя. След това стражът на домакините улови и слаб удар на Табаков.

Брестник трудно организиране атаките си, но в 67-а минута Стойчев след хубаво центриране нямаше шанс и нацели гредата. В ответната атака обаче Милиев засече много левашки едно центриране, изненада и себе си, и Личев, а топката описа интересна парабула и попадна във вратата.

Пловдивчани не се отказаха да търсят поне почетен гол срещу експерименталния състав на Левски, но не успяха да стигнат до попадение, въпреки желанието, което демонстрира.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Брестник:
Личев, Ловков, Байрев, Дишлиев, Илиев, Танчовски, Атанасов, Думчев, Стойчев, Цеков, Байраков

Левски: Митрев, Генев, Ангелов, Сърмов, Бензукан, Ортега, Стоянов, Табаков, Балджийски, Симонович, Христов

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
09.12.2009 20:55

ей го тъпите коментари пак се чуват, били сме трудно ми ние и да бием и да паднем се викате нещо, ако паднем от слаб отбор или от отбор като Виляреал почват смешните коментари, като бием слаб отбор оо те биха мн слаб отбор как се измъчиха, играхме с юнууши тоя мач нормално да си беше такъв, а цска-то кво напраиха с Свиленград с първия отбор когато играха срещу тях ?!?! Любо Пенев:надиграха ни ае Цскарите мълчете сеа !!!

arctic0
09.12.2009 20:38

Важното е, че ШАМПИОНА Левски стигна до победата.

DenteMente
09.12.2009 17:26

Леуски? Смешни сте вече с тези глупости...ЦСКА пък са страхооотни...10 ма4а имат 2 победи...над Свиленград и Славия и вие смеете да се хилите *lol*

FLY_I
09.12.2009 17:25

е няма кво да говорим леуски са много слаби в момента и наистина биха трудно.Брестник и греда удариха и други положения имаха така че с резерви с юноши пак трудно се наложиха

DenteMente
09.12.2009 16:52

Е и аз се очудвам ама не,че е в тъч а,че е уцелил топката *lol*

KILLna7
09.12.2009 16:50

От всички спортни сайтове който разгледах само тука се говори за някакъв труден успех ... Явно пристрастията нямат край .Поне ги прикривайте да му се не знае .То бива бива ама да показвате на кой симпатизирате не отива ! ( в един друг сайт прочетох следното: ...ударът по диагонал на Георги Христов излезе в... тъч.) *joking*

DenteMente
09.12.2009 16:23

Абе тема за разговор да има бе...тези дето пишат статийте ако са на повече от 16 години според мен трябва да се самоубият *lol* Като си се наел със задачата да пишеш в сайт поне се научи да пишеш без грешки!Другото което е какво искате бе бием 2-0 труден мач...едвам едвам сме били Е ти при 2-0 срещу Бресник какво искаш да играят и на 1% от възможностите си ли?

xcmrsss
09.12.2009 16:06

winner е най-заблудения сайт който познавам за футбол.Как можеш да кажеш трудна победа като имаш на предвид че играха юношите??бахти разебания сайт

DenteMente
09.12.2009 16:03

Христов вкара на Бресник сега ще вкара пак може би другата година в Купата на България срещу Калиакра сигурно *lol*