Здравков: Ако подценим Брестник, ще си имаме проблеми

16:51
Здравков: Ако подценим Брестник, ще си имаме проблеми
Изпълняващият длъжността старши-треньор на Левски Антони Здравков заяви, че "сините" ще си имат доста проблеми, ако утре подценят двубоя с Брестник 1948 Пловдив от 1/16-финалите в турнира за Купата на България.

"Предвид проблемите, които имаме с контузени футболисти, в групата за мача с Брестник за извикани хора от дублиращия тим. Дали ще започнат като титуляри, ще се реши тази вечер. На Седрик Бардон му дадохме почивка, тъй като му се насъбраха доста мачове. Останалите имат леки проблеми. С всичките рискове, които поемаме с ангажирането на футболисти от дублиращия тим за мача с Брестник, не искаме да рискуваме здравето на хората, които имат травми. Така например Рабех, Миланов и Минев в последните срещи играеха на инжекции, не е редно да рискуваме здравето им", каза Здравков.

Той разясни и причините за контузиите в отбора. "Реално, нашият отбор не проведе подготовка през лятото. Ние тренирахме точно 12 дни преди първия мач от квалификациите за Шампионската лига. Впоследствие се доподготвяхме в движение. Но това не е причината за контузиите. Причината се крие в преумората в отбора. За първи път български тим играе толкова официални срещи за една есен. С мачовете от вътрешното първенство и тези в Европа Левски е изиграл около 25 срещи. Като добавим и двубоите на националния тим в които участие взеха и наши футболисти, си представете за какво става въпрос. Досега нито един български отбор не играл толкова мачове за една есен", уточни Здравков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация