Литекс е есенен шампион след разходка срещу Спортист

22:10
Литекс е есенен шампион след разходка срещу Спортист
Литекс Ловеч е есенният шампион на България. Момчетата на Ангел Червенков ще зимуват на върха в А група след победа с 2:0 над Спортист Своге на градския стадион в Ловеч.

Тимът, собственост на Гриша Ганчев, е есенен шампион с 35 точки, четири повече от столичния ЦСКА, който остана на втора позиция след първите 15 кръга на първенството.  "Шампиони сме!", огласяваше градския стадион в града на люляците след последния съдийски сигнал срещу Спортист. Малобройните фенове на Литекс бяха на седмото небе след успеха на своите и логично се надяват на трета титла във витрината на "оранжевите".

Иначе Литекс поведе в 35-а минута след пряк свободен удар, изпълнен от бившия цесекар Христо Янев. Друг бивш "армеец" Тодор Кичуков бе безпомощен след удара на Янев и трябваше да вади топката от своята мрежа.

През второто полувреме Литекс реши мача в своя полза след далечен удар на Том в 53-а минута.

Кичуков отчаяно изби топката, която попадна в кракаката на Ивелин Попов, който от близо направи резултата 2:0 за ловчанлии.

В останалите минути мачът се доиграваше и в крайна сметка хората на Гриша Ганчев записаха много ценна победа в своя актив.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DenteMente
08.12.2009 00:41

Еми нормално отбора играещ най-хубавия футбол според мен поне...всеки си има мнение *wink* и Левски и ЦСКА в момента са жалки меко казано *sick* Левскар съм но се радвам,че най-накрая има интрига в БГ и като гледам мач на ЦСКА или Левски ми е интересно,защото шанса е 50 на 50