Михов: Нивото на футбола ни не е чак толкова лошо

14:54
Михов: Нивото на футбола ни не е чак толкова лошо
Президентът на Професионалната лига Валентин Михов заяви,че нивото на футбола в България не е толкова лошо.

"Лидерите губят и това говори за изравняване на силите. В първенството има интрига. Лично за мен много от получените резултати да непредвидими. Затова не може да се срамуваме от нивото на българския футбол. Ясно е, че публиката е малко, но как да накараш хората да дойдат на тези порутени стадиони? Пак ще повторя - не ни е лошо нивото. Но в българския футбол като цяло липсват лидерите. Няма я фантазията и личностите, заради които феновете пълнят стадионите", каза Михов.

Според Михов корупцията в българския футбол е малко вероятна, тъй като финансовото състояние на най-популярната игра не е достатъчно добро.

"Има известни съмнения за някои мачове, но трябва да се извадят доказателства. Ние сме прекалено далече като финансови възможности с останалата част от Европа. Та целият ни професионален футбол може да се събере в половината от стойността на Димитър Бербатов! За каква корупция говорим тогава? Може да има някакви уговорки, но те са въпрос на стратегия и тактика, без парични средства. Виждате как се разплита скандалът с уговорените срещи в света, скоро ще излязат наяве и уредени мачове в Бразилия. Нас обаче ни няма в този списък, прекалено сме малки и не ни искат", каза Михов.

"В Европа практиката е делегатите да взимат само командировъчни. Има дори и хора, които го правят напълно безвъзмездно. Твърде богати хора има сред нашите делегати и съдийски наблюдатели. Нека обаче да намалим хонорарите и да видим какво ще стане. Ще направим съкращения, ще оставим само най-добрите. Но мисля, че тогава листата ще се изпразни и със свещ трябва да ги търсим", завърши Михов, който гостува в Актуално студио "Дерби".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

martototo
07.12.2009 15:21

И да не ми говори тоя неадекватен шут че в БГ няма оговорени мачове....защото не беше отдавна когато 1 час преди началото на мача ВИХРЕН САНДАНСКИ - СЛАВИЯ ми звъни футболист на Славия и ми казва "този мач ние ще падаме" ..... друг е въпроса нали кой кво е намазал покрай тоя мач *thumb_up*

martototo
07.12.2009 15:02

Сравнение с Борунди или може би Лихтенштайн ? *lol*
Пълна трагедия... а най-лошото е че и такива страни почнаха да ни подминават *thumb_down*