Рома излъга Лацио в дербито на \"Вечния град\"

23:44
Рома излъга Лацио в дербито на \"Вечния град\"
Рома победи Лацио с минималното 1:0 на "Олимпико" в римското дерби от поредния кръг на Серия "А".

Съперниците изиграха бърз и динамичен мач, в който преобладаваше борбата и твърдите влизания, а опасностите пред двете врати бяха малко.

"Орлите" бяха по-активният отбор през първото полувреме и на няколко пъти създадоха смут в защитата на "вълците" с опасни, но безрезултатни центрирания. 100-процентовите ситуации за гол обаче липсваха.

Втората част отново започна с надмощие на Лацио и в 59-а минута Стефано Маури финтира защитник в пеналта на Рома, но ударът му срещна гредата. Тимът на Давиде Балардини продължи да доминира, но противно на логиката до гол стигнаха футболистите на Краудио Раниери.

В 78-а минута след центриране Марко Касети засече топката някъде около точката на дузпата и изведе "вълците" напред в резултата. В 85-а пък вратарят на Лацио извади бомбен шут на Йон Арне Рийзе. След това Давид Пизаро бе изгонен с втори жълт картон, но въпреки това Рома държеше мача и стигна до ценния успех, въпреки че в по-голямата част от двубоя отстъпваше на противника си.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
07.12.2009 12:29

Като фен на Рома чесно си казвам че първите 20 минути на второто полувреме играха по-добре от нас и можеха да отбележат , но това за първата част , че ни били надиграли си е абсолютна глупост !!! Гледах лично целия мач и мога да споделя , че напълно заслужено си бихме . От Лацио единствения футболист , който игра нормален футбол за отбора си бе Матусалем , наистина Сарате има качества , но не става за голям отбор и ще си умре в средняшки като Лацио , за съжаление на "орлите" той е много надменен постоянно се мъчи да пробива сам не е и толкова техничен не може и на малкия пръст да стъпи на Вучинич *thumb_up*

AnTONYo
06.12.2009 23:55

Много ми е чудно колко мача вече подред на това дерби завършва с поне 1 червен картон ? Мисля, че скоро не е имало мач без червен картон между тях ,ако е имало изобщо *lol*