Любо Пенев: Ако бяхме вкарали, щяхме да победим

12:44
Любо Пенев: Ако бяхме вкарали, щяхме да победим
Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев, който все пак замина за Лондон, заяви при пристигането си на летище София, че не е успял да наблюдава първия половин час на двубоя с Фулъм, но е доволен от това, което видял през вторите 45 минути. Освен това Пенев изрази сериозни претенции към съдийството на румънската тройка, ръководила срещата. Ето какво заяви на летище София наставникът на "армейците", цитиран от "Меридиан мач".

 - Г-н Пенев, коментарът ви за двубоя с Фулъм?


 - Вече го заявих след края на мача по време на пресконференцията. Не мога да се повтарям. Не съм виновен, че не сте били там. Аз бях там, както обещах. Единственото, което не успях да направя, е да пътувам заедно с отбора.

 - Как се стигна в крайна сметка до вашето заминаване за Англия?

 - Какво искате да ви кажа. Публикуват се неща, които в повечето случаи са повърхностни и не отговарят на истината. За какво искате да говорим? За кредита? Теглих кредит и го обезщетявам с 1,5 млн. лева. Съвсем нормална история. Исках да се направи ваканционно селище, да изкарам 3-4 млн. лева, но не се получи.  Криза е и аз съм губещият. Вземам 1 млн. и обезщетявам с милион евро повече. Обяснил съм всичко с декларацията, която беше публикувана в сайта на ЦСКА. Давайте да говорим за футбол.

- На какво се дължи разликата между двете полувремена и повлияло ли е вашето отсъствие по някакъв начин на играчите?

 - Вие сте специалистите, вие коментирайте. Има доста въпроси, по които не питате, а направо коментирате. Аз съм доволен, аз гледах и 15 минути от първото полувреме. След това бях на терена през второто полувреме. Две различни полувремена – едно посредствено и едно на добро ниво. Не ни покри късметът с тези три-четири положенията, които имахме за гол. Ако бяхме отбелязали, щяхме да победим.

 - Грешка ли беше според вас включването на Иван Иванов сред титулярите предвид грешките, които допусна?

 - Който не е на терена, той не бърка. Нормално е, всеки допуска грешки, въпросът е те да бъдат сведени до минимум. Коригирахме нещата през второто полувреме.

 - Не мислите ли, че отборът игра твърде дефанзивно през първото полувреме?

 - Ами поправихме нещата през второто, и те се получиха добре. Не е гаранция, че ако бях там, нещо щеше да е различно. Един мач не се решава само в едно полувреме, може да се реши и в няколко секунди. Да, има различни варианти. Но без значение, че изиграхме едно недобро първо полувреме, през второто имахме три-четири-пет ситуации за гол. Имам забележки към съдията, пази ги от картони, а нас – не. Не даде чиста дузпа за нас. В никакъв случай тяхното положение, при което той посочи дузпа, не беше по-чисто от нашето, в което футболист на Фулъм игра с ръка. Трябва да има еднакви критерии.

 - Как ще коментирате българските фенове на „Крейвън Котидж“?

 - Прекрасни 3000-4000 човека, които не спряха да ни подкрепят. Те са неотлъчно с нас не само в България и мога само да ги дам за пример. Ние трябва да знаем това, и да играем и за тази публика.

 - Предстои мач с Черноморец, а Красимир Балъков се закани да бие ЦСКА в София?

 - Няма нищо лошо. Това е едно предизвикателство. Мачът е след два дена. Имаме тренировка, утре сме на лагер и ще се подготвим по най-добрия начин за мача.

- Г-н Пенев, ваш ли беше съставът, с който ЦСКА започна мача?

 - Да.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация