Стоичков: Перейра е трагичен треньор, в ЮАР са неграмотници

11:26
Стоичков: Перейра е трагичен треньор, в ЮАР са неграмотници
Легендата на българския футбол Христо Стоичков се "изсмя с глас" на болните амбиции, които ЮАР демонстрира преди Мондиала.

Камата нарече наставникът на африканците Карлос Алберто Перейра "трагичен треньор" и коментира, че в страната домакин на Световното първенство се играе неграмотен футбол.

"Перейра ме кара да се смея. Да, наистина е световен шампион с Бразилия, но това не значи, че не е трагичен треньор. През 1994 година Парейра имаше играчи като Ромарио, Бебето, с тях всеки щеше да стане световен шампион. След това той направи всичко, за да изгони Ромарио от футбола. Той наистина е трагедия и ще ви вземе много пари за нищо работа", каза Стоичков.

"Проблемът на ЮАР е че, са тръгнали да печелят световното. Южноафриканският футбол обаче е тактически хаос. Естествено, имат и добри страни. Футболистите са нешлифовани диаманти, които се нуждаят от обучение. Но да се опитват да станат първи на шампионата е пълна лудост! За да го сторят, трябва да спрат Бразилия. Тук всички вече се точат, искат да играят срещу селесао. Но не виждат ли къде е проблемът?! Единственото общо между Южна Африка и Бразилия е екипът. Когато става въпрос за футбол, двете страни са несравними. Не виждам Кака, Роналдиньо или Луиш Фабиано в Южна Африка", допълни още Ицо.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

maksimus
24.12.2009 15:29

човека си е прост итака 6а си остане *thumb_up*

idol_bg
05.12.2009 15:23

Е....да,трагичен е...ама ти Ице си уникален треньор за сметка на това.Хахахахаха.Аз също смятам че Перейра не е кой знае какъв треньор,но на мен ми е простено да мисля така защото не съм в бранша.Ама точно ти да даваш такова изказване...маеко казано е смешно.

FLY_I
05.12.2009 11:42

поне африканските отбори ще играят на максума си на своя континент..