ПСВ с Манолев превзе \"крепостта\" Спарта и продължава напред

21:53
ПСВ с Манолев превзе \"крепостта\" Спарта и продължава напред
ПСВ Айндховен победи Спарта Прага с 1:0 в дербито от Група "К" на Лига Европа и се класира за елиминациите на турнира.

Българският защитник Станислав Манолев започна титуляр за своя тим и се представи на ниво.

Още в 3-а минута след опасно центриране топката прехвърли всички и като по чудо не попадна във вратата на чехите. "Филипсите" овладяха инициативата още от самото начало, но не успяваха да организират нищо опасно в предни позиции. Гостите умишлено приеха играта и чакаха грешка в защитата на холандците, които на моменти не разиграваха особено сигурно пред пеналта си.

Футболистите на Спарта пробваха два пъти да стрелят от далеч към вратата на ПСВ, но без успех. Станислав Манолев се стремеше предимно да охранява зоната си и въпреки това на два пъти се включи опасно в атака, центрира добре, но подаванията му не създадоха проблем за защитата на чехите.

В продължението на първата част холандците само в разстояние на няколко секунди пропуснаха двете си най чисти положения. Първо след разбъркване в наказателното поле на гостите Родригес пропусна, а след това отново той нацели с глава напречната греда.

В началото на второто полувреме отново ПСВ бе по-добрият отбор и Данко Лазович в 48-а минута би над вратата от добра позиция. "Флилипсите", по подобие на първото полувреме, владееха инициативата и затягаха обръча пред вратата на Спарта, но не стигаха до чисти ситуации. След 70-а минута мачът се изнерви, а играта се накъса. Това напълно устройваше гостите, които бяха дошли с мисълта да вземат точка.

В първата минута от даденото продължение обаче изигралият чудесен мач защитник на чехите Томаш Репка си отбеляза автогол и дари победата на противника.

В другия мач от групата ФК Копенхаген победи Клуж Напока у дома с 2:0.

Вингаард откри за скандинавците в 37-а минута, а 6 по-късно Н\'Дойе покачи на 2:0. През второто полувреме нови попадения не бяха отбелязани.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация