30 милиона зелени \"гущери\" за световния шампион!

18:00
30 милиона зелени \"гущери\" за световния шампион!
Победителят в предстоящото Световно първенство по футбол в ЮАР ще прибере награден фонд от 30 милиона долара, съобщиха от ФИФА след днешния Изпълком на световната футболна централа.

Сребърният медалист ще получи 24 милиона от зелените "гущери", а всеки един тим, който успя да се класира за финалите през следващото лято, ще получи допълнителни 1 милиона долара, за да бъдат покрити разходите за подготовка за Мондиала.

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке обяви, че общият награден фонд за 32-те страни-финалистки е 420 милиона долара, което с 61% повече от парите, които финалистите си поделиха в Германия през 2006 година. ФИФА добави, че 40 милиона долара ще бъдат предназначени за клубовете, чийто играчи ще участват в ЮАР.

"Всеки тим, който има играч на шампионата ще получи по 1600 долара на ден, за един свой футболист. Парите ще бъдат платени 15 дни преди началото на турнира и един ден след като приключи участието на дадения състезател в ЮАР", разкри Валке.

Парите ще бъдат преведени на клубовете чрез техните футболни асоциации. Това са част от мерките, които ФИФА договори с клубовете. Отборите вече нямат право да искат компенсации чрез градски съдилища, а само чрез ФИФА и Спортния съд в Лозана.

От световната централа освен това решиха да запазят правилата за футболния турнир на Олимпийските игри в Лондон, което означава, че тимовете, които са се класирали за Игрите, трябва да имат само трима играчи над 23 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
03.12.2009 22:13

И ши ми казват че младите нямало да се надъхат ... Бреее 1 милион за 1 месец и няма да играят а ... Forza Italiaaaaa Grande TOTTIIIII *party*

Cris_7
03.12.2009 18:30

малее тия победителите ще си разделят по 1 милион на човек *smile*