Липи: Дори да можех, нямаше да повикам Златан, Меси или Кристиано в \"Скуадра адзура\"

20:44
Липи: Дори да можех, нямаше да повикам Златан, Меси или Кристиано в \"Скуадра адзура\"
Селекционерът на Италия Марчело Липи направи интересно изказване, че дори ако има възможност, няма да вземе в националния отбор на "Скуадра адзура" Златан Ибрахимович, Лионел Меси или Кристиано Роналдо за Мондиал 2010 година..

Специалистът се обоснова с желанието си неговият отбор да бъде задружен колектив, а не да зависи от един или двама футболисти.

Италианците са действащи световни шампиони и ще защитават титлата си на предстоящия форум в ЮАР през 2010 година.

"За да се направи печеливш отбор е нужно един треньор да има на разположение група от футболисти, които са готови смирено да се жертват в името на отбора", коментира специалистът пред "Ла Република".

"Тимове, които разчитат на определени талантливи единици, не успяват да бъдат постоянни. Най-талантливите футболисти мислят, че всичките им съотборници трябва да играят за тях и от това страда цялостното представяне на отбора. Вижте Швеция на Златан Ибрахимович - Те дори не успяха да се класират на Мондиала. Ами Аржентина и Португалия? Какво като там играят Лионел Меси и Кристиано Роналдо? И двата тима едва се промъкнаха на тези финали. Аз никога не бих жертвал колектива само, за да имам в състава си някой талант като тези тримата", допълни Липи.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CEC0_vg
03.12.2009 21:44

То пак какфо са направили Гомналдо и Меси съответно за Аржентина и Португалия ?

Dark_6
03.12.2009 20:59

ти да ги имаше пък щехме да видим дали нема да ги земеш