Ред Бул даде криле на римските \"орли\", но да изхвърчат от Европа

21:50
Ред Бул даде криле на римските \"орли\", но да изхвърчат от Европа
Отборът на Ред Бул Залцбург продължи със страхотното си представяне в Лига Европа, след като победи състава на Лацио с резултат 2:1 от група 7 на турнира. С постигнатата победа австрийците си осигуриха първото място в групата, а римските "орли" приключиха участието си в турнира след като имат по-лоши показатели от състава на Виляреал в преките двубои.

Първата част на срещата предложи доста динамичен футбол с няколко добри възможности пред двамата вратари, но гол така и не бе отбелязан. Нападателят на домакините Марк Янко имаше три добри възможности за гол, но не бе много концентриран в завършващата фаза и пропусна да открие резултата. Гостите също поглеждаха доста често към вратата на Густафсон, като сред най-дейните бяха Мауро Сарате и Паскуале Фоджа, но ударите им не се оказаха много опасни за домакините.

През втората част на срещата домакините бяха далеч по-активният отбор, а атакуващата им игра даде резултат още в началото на полувремето. В 51-а минута центриране в наказателното поле на Швенто намери бранителя Афолаби. Тъмнокожият играч изстреля кълбото с глава, много технично, и то намери горния десен ъгъл на Муслера за 1:0. Римските "орли" реагираха мигновено и след само шест минути изравниха резултата. Добър пробив на Мауро Сарате намери в наказателното поле Паскуале Фоджа, който от непосредствена близост реализира за 1:1. Домакините все пак стигнаха до пълния актив от точки в 78-а минута, когато Чой реализира и осигури на Ред Бул Залцбург първото място в групата и класирането за следващата фаза на турнира.

Ред Бул Залцбург - Лацио - 2:1

1:0 - Афолаби - 51 мин
1:1 - Фоджа - 57 мин
2:1 - Чой - 78 мин.


Ред Бул Залцбург:
Густафсон, Афолаби, Швеглер, Покривац, Чой, Опдам, Улмер, Швенто, Янко, Секагиа, Лейтгеб

Лацио: Муслера, Лихтщайнер, Елисеу, Крибари, Раду, Маури, Коларов, Броки, Диаките, Фоджа, Сарате

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари