\"Чуковете\" на осминафинал за Купата на България

18:06
\"Чуковете\" на осминафинал за Купата на България
Елитният Миньор Перник стана поредният тим, който се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България, след като играчите на Антон Велков надделяха с 5:4 след изпълнение на дузпи при гостуването на Септември Симитли.

Най-доброто положение през първото полувреме за домакините бе 15-а минута, когато Владислав Шумантов стреля от над 20 метра, но удари страничната греда на гостите. Миньор отговори в 42-а минута, когато Румен Трифонов стреля мощно от границата на наказателното поле на Септември, но неговия удар срещна гредата на Църваришки.

Томов от Септември пък прати с глава топката под сглобката на вратата на "чуковете" в 62-а минута, но Иво Иванов показа невероятен рефлекс и спаси. Звездата на перничани Горан Янкович пропусна от непосредствена близост да донесе победата на своя тим в 89-а минута, но не уцели топката и така се стигна до продължения.

Резултатът остана 0:0 и след продълженията, така че двата тима трябваше да изпълняват дузпи. Лявков вкара за Септември, но Любомир Витанов изравни за Миньор и направи 1:1. Лулейски вкара за 2:1, Янкович обаче отбеляза за 2:2. Шумантов и Крумов вкараха по един гол за своя отбор и се стигна до 3:3 при дузпите. Петрунов обаче застана зад топката при четвъртите дузпи и би за Септември, но Иво Иванов спаси. Златков вкара за Миньор и гостите поведоха с 3:4. Николай Демиров изравни на 4:4 за домакините, но Самет Ашимов вкара последната дузпа за "чуковете" и класира Миньор за осминафиналите в турнира за Купата на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация