Започна разследване за уговорени мачове и в Испания

16:29
Започна разследване за уговорени мачове и в Испания
Испанските втородивизионни клубове Лас Палмас и Райо Валекано, както и седем професионални играчи, ще бъдат разследвани за уговаряне на футболни мачове, съобщи Лас Палмас на своя клубен уебсайт.

Испанската футболна федерация обяви във вторник, че е започнато разследване на играчите, които са заподозрени, че са уговаряли изхода на футболни мачове, в които са взели участие. Миналият месец, германските власти разкриха огромна международна престъпна мрежа, която според УЕФА е уговорила около 200 футболни срещи, играни в девет европейски страни. От Лас Палмас обявиха:

"УЕФА започна дисциплинарно разследване на Лас Палмас, Райо Валекано и различни футболисти от други отбори, заради евентуалното участие на професионални играчи в залагане на футболни срещи."

Клубът от Канарските острови обяви имената на седем играчи в своето изявление, които са разследвани, като нито един от тях обаче не е състезател на Лас Палмас. Вратарят Хаивер Лопес Валехо от Реал Сарагоса и нападателят на Райо Валекано Пити са най-познатите имена сред разследваните играчи. От Сарагоса не бяха намерени за коментар от испанските медии, но Райо потвърди, че самият клуб, както и техен играч, са разследвани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация