В Ботев пускат кепенците в четвъртък

12:37
В Ботев пускат кепенците в четвъртък
Съдбата на Ботев Пловдив ще се изясни в четвъртък. Ултиматумът на феновете за финализиране на сделката с италианския инвестиционен фонд, представляван от Серджо Борго и Антонио Реки изтича днес, съобщава "24 часа".

Тартори на агитката се заканиха да затворят стадион "Христо Ботев" при положение, че любимият им клуб няма нов собственик. Още миналата седмица, когато накараха футболистите да прекратят бойкота на тренировките, запалянковците препоръчали ако сделката не стане всички да си хванат пътя кой откъдето е. Изпълнят ли заканата си, отборът няма да изиграе последния си мач от есенния дял от първенството срещу Пирин Благоевград.

"Изчакваме и днес и сме готови да поемем нещата в наши ръце от четвъртък", заявиха тартори на агитката на жълто-черните.

Поради липсата на пари в клуба, до късно вчера над 16 000 лева глоби към БФС не бяха платени в срок. Канарите трябваше да дадат 8000 лева за опустошения сектор на стадиона в Самоков преди 3 години. Останалата сума е такса за делото, заведено в Спортния арбитражен съд в Лозана за преминаването на Георги Христов в "Левски".

Клубът е заплашен с налагане на допълнителна глоба в размер на 5000 лева. От месец се говори, че БФС е поставил ултиматум на клуба да плати дължимото към футболната централа и държавните институции до днес.

Шефовете на родния футбол чакали да научат ще има ли "Ботев" нов собственик. В противен случай щели да пратят клуба при аматьорите.
"Искаме Христолов да влезе в затвора. Не е редно Пичиони да не може да напуска страната заради едни 60 000 лева, а той да дължи милиони на държавата и да е на свобода", категорични са феновете.

Всички италиански и други легионери в състава ще бъдат поставени на тезгяха при липса на сделка. На стадиона край Бирената се говори, че шампионът Левски проявява интерес към трима италианци. Това са вратарят Лука Бриньоли, Ален Карлет и Емануеле Морини. В Черно море се облизвали за Максимилиано Брици и Густав Бахойен.

Христолов обявил, че е е очаквал двама бизнесмени от Апенините, за да финализира сделката. В спортно-техническия щаб не са загубили надежда за успешното приключване на сагата с продажбата на клуба. Усилено се търси стадион за мача срещу Пирин. Канарите са наказани с лишаване от домакинсктво. "По всяка вероятност в събота ще проведем двубоя в Кюстендил", заяви администраторът Илко Бекяров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jonykanara
02.12.2009 20:56

PAFI G ЛИ СИ, МАФИ G ЛИ СИ, НЕ ТЕ ЗНАМ КАКЪВ СИ, НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ДО КАТО ИМА ФЕНОВЕ БОТЕВИСТИ И БОТЕВ ЩЕ ГО ИМА, И *thumb_up* *beer* *party*

Pafi_G
02.12.2009 12:43

жалко ми е да ко кажа но мисля че Ботев заминава *sad*